№66

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2015/№ 66 Інші номери журналу ›
  • Індекс інфляції за липень 2015 року — 99,0 %
  • Слідкуємо за рухом коштів на СЕА-рахунку через «Електронний кабінет» За повідомленням на офіційному сайті ДФСУ, відтепер інформацію про рух коштів на електронних рахунках платників ПДВ можна отримати за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника податку», який розміщений на головній сторінці веб-порталу ДФСУ (sfs.gov.ua).
  • Увага! Чергові зміни до ПКУ!
  • Норми тривалості робочого часу на 2016 рік Мінсоцполітики у листі від 20.07.2015 р. № 10846/0/14-15/13 оприлюднило приклад розрахунку норми тривалості робочого часу на 2016 рік.
  • Інформація про власність фізосіб стане прозорою Законом України від 14.07.2015 р. № 597-VIII внесено зміни до низки законодавчих актів щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції.
  • Нові форми декларацій з паркувального і турзбору
  • Декларація з ПДВ за липень, або Як заповнити «стару» форму на «новий» лад Через декілька днів закінчується граничний строк подання декларації з ПДВ за липень. Проте форму «на честь чергового удосконалення» цього податку не відновили. Тому звітуємо за «старенькою» (затвердженою тим самим мінфінівським наказом № 966). Ну що ж, давайте розберемося, як її пристосувати до нових липневих правил обліку ПДВ.
  • ПН і ПК: перехідні та інші «дива» Сьогодні знову основною темою нашої розмови буде податкова накладна, яку один з наших авторів влучно назвав «королевою ПДВ-обліку». У «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 64, с. 4 ми вже обговорювали деякі основні зміни, пов’язані з випискою та реєстрацією ПН (і РК), а також з відображенням (коригуванням) за ними ПК. Сьогодні у зв’язку з виходом листа ДФСУ від 07.08.2015 р. № 29163/7/99-99-19-03-02-17 продовжимо цю розмову: уточнимо та обговоримо ще деякі нюанси в цій сфері, більшу увагу приділивши, так би мовити, «перехідним» і «старим» ПН і РК.
  • «198.5-й»: нумо всі хутчіш «башляти»! (про нові зміни в п. 198.5 ПКУ та про зведені ПН) Нещодавно — в «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 63 — ми публікували тематичну добірку про те, як з 1 липня відображається в податковому обліку «негосподарсько-неоподатковуваний» ПДВ. Закон № 643 тоді тільки-но з’явився, тому ми описали читачам лише частину «краси» від зміни цим Законом норм «профільного» п. 198.5 ПКУ. Крім того, недавно з’явився лист ДФСУ від 07.08.2015 р. № 29163/7/99-99-19-03-02-17 (далі — лист № 29163), у якому податківці, зокрема, роз’яснили, як складати звичайні зведені ПН, а також зведені ПН, передбачені новою редакцією п. 198.5 ПКУ. У зв’язку з цим виникла необхідність додатково поміркувати на тему «198.5» і прокоментувати «новинки», у тому числі щодо зведених ПН.
  • Оплачуємо «святково-вихідну» працю Працювати у свій законний вихідний день мало хто любить. А вже як «радіє» бухгалтер, коли до нього на стіл потрапляє наказ про компенсацію за роботу у вихідний чи святковий день! У чому відмінності «вихідного» та «святкового» виходу на роботу та як їх оплатити? А якщо працівник бажає взяти відгул, то що буде з оплатою? Працівник отримує не тільки оклад, йому встановлено доплати та надбавки: чи не пропадуть вони при виході на роботу у вихідний (святковий) день? Запитання, запитання, запитання… Не хвилюйтеся! Усі відповіді ви знайдете у статті.
  • Торговельні автомати: організаційні моменти У минулому номері «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 65, с. 27 ми вже розглядали питання реалізації товарів через торговельні автомати. Але там ми вимушені були оминути увагою організаційні моменти, пов’язані із встановленням таких автоматів. А це доволі важливі питання, ігноруючи які можна замість ефекту від «автоматної» торгівлі отримати халепу. Тому сьогодні не зволікаючи розповідаємо вам про ці нюанси.
  • СЕА-запити: нові коди форм На виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» від 16.07.2015 р. № 643-VIII Державна фіскальна служба України повідомляє про запровадження з 01.08.2015 р. оновлених електронних сервісів в системі електронного адміністрування ПДВ.
  • Якщо понижуючий коефіцієнт визначений неправильно Підприємство неправильно розрахувало понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ. Помилка виправляється в липні 2015 року. Як таке виправлення відобразити у Звіті з ЄСВ?
  • Нові СЕА-правила сільгосп-ПДВ Відповідно до пункту 200.2 статті 2001 Кодексу з урахуванням змін, внесених Законом № 643, платникам податку — сільськогосподарським підприємствам, що обрали спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Кодексу (далі — сільськогосподарське підприємство), в системі електронного адміністрування ПДВ до вже відкритих основних рахунків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість (далі — основні електронні рахунки) відкриваються додаткові рахунки, призначені для перерахування коштів на спеціальні рахунки сільськогосподарських товаровиробників, відкриті в установах банків та/або в органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів (далі — додаткові електронні рахунки).
  • Неповний робочий тиждень та «святкове перенесення» вихідного дня Для роботодавця дуже важливо правильно розподілити час роботи і відпочинку. Адже від цього залежить чимало. Насамперед оплата праці. Помилки можуть призвести до найрізноманітніших наслідків: від обурення працівників до штрафів за порушення трудового законодавства. Як правильно скласти графік роботи і підприємства, і працівника? Що слід мати на увазі, визначаючи не тільки робочі дні, а й вихідні? За яких умов виникає необхідність здійснити перенесення вихідних?
  • Касові чеки «більше 40»: чи будуть зобов’язання з ПДВ? Підкажіть, будь ласка, як тепер після 1 липня проводити в ПДВ-обліку касові чеки з сумою ПДВ більше 40 грн.? Чи треба повністю відображати податковий кредит, а потім нараховувати податкові зобов’язання? Чи робити як раніше: відображати такі чеки в ряд. 14.1 декларації з ПДВ як негоспвикористання, без відображення податкового кредиту?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі