№63

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2016/№ 63 Інші номери журналу ›
  • Подарунок експортерам-імпортерам: 90 замість 120 Постанова Правління НБУ від 28.07.2016 р. № 361
  • З ЄП на загальну: визначаємо податковоприбутковий період За матеріалами консультації ГУ ДФС у Львівській обл.*
  • РРО, що живуть у мережі: як про них говорять фіскали? Лист ДФСУ від 23.05.2016 р. № 5295/К/99-99-22-07-03-14
  • Обліковуємо результати перевірки Податкова перевірка — процедура, скажемо чесно, малоприємна. Тому з таким нетерпінням чекаєш її закінчення. Адже кожен робочий день, прожитий з перевіряючими, можна сміливо зараховувати за цілий відпрацьований тиждень. І ось усе позаду. Контролери підбивають підсумки. Але розслабитися все одно не виходить. Непокоїть, як мають бути оформлені результати перевірки? Як правильно відобразити їх в обліку підприємства? Не хвилюйтеся, зараз ми разом з усім розберемося.
  • Сільгоспприбуткове декларування Літня пора для сільгоспвиробників це, насамперед, пора збору зернових. А для декого з них ще й, так би мовити, «звітні» жнива. Тобто час декларування податку на прибуток за специфічний звітний рік. Про особливості складання та подання аграріями такої звітності й піде мова в цій статті.
  • Азбука «тарного» обліку: придбання тари Сьогодні важко уявити собі хоч одне торговельне чи виробниче підприємство, що реалізує товари (продукцію) без упаковки (тари). А тому на практиці виникає безліч бухоблікових питань щодо операцій з тарою. На жаль, різноманіття тарних матеріалів не дозволяє в межах навіть декількох статей розповісти абсолютно про всі тонкощі обліку таких ТМЦ. Проте нам цілком під силу розібратися з деякими загальними правилами тарного обліку, що допоможуть знайти правильний підхід до відображення практично будь-якої операції з тарою. А почнемо нашу розмову з класифікації тари та питань відображення операцій надходження тари в бухгалтерському обліку.
  • Допомога від ФСС з ТВП: заповнюємо заяву-розрахунок Уже понад п’ять років виплата допомоги від ФСС з ТВП* працівникам проводиться шляхом безпосереднього фінансування роботодавців застрахованих осіб. Необхідну суму допомоги роботодавець отримує на спецрахунок після надання ФСС з ТВП спеціальної заяви-розрахунку. Незважаючи на те, що така схема отримання соцстрахівських допомог існує давно, запитання до заповнення заяви-розрахунку залишаються. Тому в сьогоднішній статті ми нагадаємо порядок складання заяви-розрахунку та зупинимося на окремих практичних нюансах її заповнення.
  • Нерозподілений прибуток: бухоблік для щасливчиків У рядку 1420 «Нерозподілений прибуток (непокритий збиток)» Балансу підприємства щороку збільшується позитивний показник. Як його зменшити?
  • Примусова інвентаризація: не все підряд і не на будь-яку дату Під час перевірки податківці вимагають провести інвентаризацію активів підприємства. Чи зобов’язані ми її проводити? Якщо так, то в які строки? Чи мають право перевіряючі наполягати на її проведенні саме в їх присутності?
  • Як обліковувати контейнери для складування деталей у цеху? До якої групи основних засобів (ОЗ) слід зарахувати контейнер для складування деталей у цеху (вартість — 9000 грн.)? Це інвентар чи щось інше?
  • Облікова ставка знижена до 15,5 %
  • Підписано Закон про біометричні паспорти 3 серпня 2016 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України» від 14.07.2016 р. № 1474-VIII.
  • ПДВ і електронні торги Рівненські податківці у листі від 22.07.2016 р. № 1783/10/17-00-12-01-07 розповіли, як оподатковувати ПДВ операції з примусового продажу майна підприємства органами юстиції (спеціалізованим підприємством) на публічних (електронних) торгах.
  • Обмін валюти до 150 тис грн. — без паспорта! Правління НБУ постановою від 02.08.2016 р. № 364 спрощує для населення проведення готівкових валютообмінних операцій.
  • Затверджено нову ф. № 1-кб Держстат наказом від 26.07.2016 р. № 129 затвердив нову форму статистики будівництва № 1-кб (місячна) «Звіт про виконання будівельних робіт».
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі