№103

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2016/№ 103 Інші номери журналу ›
  • Страхове відшкодування перераховують СТО: ремонт без податкового кредиту За матеріалами категорії 101.14 Бази знань*
  • Правонаступник повертає товар: увага — «нове» постачання! За матеріалами категорії 101.07 Бази знань*
  • Чим запам’ятався 2016 рік Ну ось і минув іще один рік. Ми сказали «минув»? Пролетів — оце більш вірно! І природно, що за швидкоплинністю усіх сфер нашого життя ми навіть не можемо так відразу згадати, що було важливого у 2016 році. Тож давайте наприкінці року приділимо цьому трохи уваги!
  • Не нарахували «прибутковий» аванс? «Самовиправляємо» декларацію з прибутку Бухгалтер підприємства при заповненні Податкової декларації з податку на прибуток за 3 квартали 2016 року припустився помилки, внаслідок чого було занижено суму доходів, замість прибутку за 3 квартали задекларовано збитки і з цієї причини не нараховано «прибутковий» аванс. Як виправити таку помилку і чи доведеться у цьому разі підприємству сплачувати самоштраф?
  • Оптимізуємо податок на прибуток Кому з платників не хотілося б «викроїти копієчку» і зекономити на сплаті до бюджету, тим більше, коли завершення звітного періоду з податку на прибуток уже не за горами? Так-от, сьогодні нагадаємо вам «прийомчики» (звичайно ж, тільки ті, що дружать із законом), що допомагають привести прибутковий облік у порядок і, що головне, оптимізувати його.
  • Депозит в обліку фізособи-підприємця На завершення циклу статей про банківський депозит (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 99, с. 14, 16, № 101, с. 8) розповімо про ситуацію, коли депозит розміщує фізособа-підприємець.
  • Знімаємо готівку з КПК: чи можна на зарплату? Чи може працівник — користувач корпоративної платіжної картки (КПК) зняти з неї готівкові грошові кошти з метою отримання заробітної плати?
  • Покупець «раптом» виявився платником ПДВ На операцію з контрагентом-юрособою склали ПН як на неплатника ПДВ у листопаді 2016 року. У кінці грудня контрагент нам надіслав свідоцтво про реєстрацію платником ПДВ. Виявилось, що він був зареєстрований уже на 1 листопада. Просить виправити ПН як на платника. Чи зобов’язані ми виправити ПН? Якщо складемо правильну ПН, нам загрожуватиме штраф за несвоєчасну реєстрацію.
  • Як розповісти про любов у Новий рік Скоро Новий рік. Таке особливе, тепле, родинне свято, адже збираються разом кохані, родичі, друзі... Як показати їм, що ви всіх їх любите й цінуєте? Що вони важливі для вас? А як побачити, що й ви для них не байдужі, відчути їхні теплі почуття? Поговоримо про мови любові. Ця тема, животрепетна завжди, напередодні свят (а в ці дні прояви людських емоцій особливо відчутні) стає ще актуальнішою...
  • Прийнято Закон про держбюджет-2017 Уночі на 21 грудня 2016 року ВРУ прийняла законопроект «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Згідно з текстом законопроекту рівень мінімальної зарплати піднімається до 3200 грн. з 1 січня 2017 року.
  • ПКУ знову «покращено» ВРУ прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (законопроект від 07.11.2016 р. № 5368).
  • Підвищено розміри податків і зборів Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» (базовий законопроект від 15.09.2016 р. № 5132) підвищено окремі ставки оподаткування, визначені в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів інфляції, зокрема акцизного податку, екологічного податку та рентної плати.
  • Оновлено Державний реєстр РРО
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі