№59

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2016/№ 59 Інші номери журналу ›
  • Дробити відвантаження (аванс) на декілька ПН не можна За матеріалами категорії 101.17 Бази знань*
  • Як сільгоспнику розрахуватися за УР За матеріалами категорії 101.22 Бази знань*
  • Акциз на ПММ — фіскали продовжують чудити Лист ДФСУ від 09.06.2016 р. № 12869/99-99-15-03-03-15
  • Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: від рядка до рядка На порозі — подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за 2 квартал 2016 року. І хоча в новій версії більшість роботодавців подають його вже не вперше*, знання зайвими не бувають. Тому, щоб у найвідповідальніший момент не вскочити в халепу, пропонуємо вам ще раз уважно пройтися рядками цієї форми звітності та врахувати всі важливі нюанси її заповнення. Готові? Тоді починаймо, друзі!
  • Платите за навчання? Отримайте податкову знижку! Вступна кампанія до вишів уже стартувала. На жаль, не всі бажаючі зможуть вступити «на бюджет». Будуть і такі, кому доведеться оплачувати своє навчання самостійно або чиє навчання оплатять батьки чи родичі. Звичайно, навчання зараз коштує недешево. Але воно може стати вигідною інвестицією. І, чого на світі не буває, цілком можливо, що закінчивши виш, сьогоднішній телепень-студент завтра стане новим Білом Гейтсом або Марком Цукербергом. Але це буде завтра. А сьогодні, оплачуючи своє чи його навчання у виші, є сенс замислитися про податкову знижку на навчання. Що це таке і з чим його їдять? Зараз усе розповімо.
  • Плата за землю в АТО: звільнення чи фікція? На жаль, з причин, які тут обговорювати немає сенсу, антитерористична операція (АТО) на сході України триває вже третій рік. Так чи інакше суб’єкти господарювання пристосувалися до нових обставин, перенісши свою діяльність в інші регіони. Але в багатьох у зоні АТО залишилося те, що об’єктивно перенесенню не підлягає. Ідеться про земельні ділянки, відповідні права на які були набуті ще в мирний час. Як бути наразі з платою за землю щодо таких ділянок? Чи можна за ними не звітувати та не платити? Останнім часом такі запитання від наших читачів помітно почастішали. Розберемося з поточною ситуацією в «земельно-АТОшній» сфері.
  • Харчовику! А ти зареєстрував потужності? Мова піде про кампанію з держреєстрації потужностей операторів ринку харчових продуктів. Нормативи, що обговорюватимуться, і сам механізм їх реалізації (реєстрації потужностей) стосуються багатьох суб’єктів підприємництва, як з числа юр-, так і фізосіб-підприємців. А невиконання вимог цих нормативів загрожує штрафами. Якщо не хочете на рівному місці їх заплатити, читайте цю статтю.
  • Помилилися в ПН з назвою підприємства: чи потрібно виправляти? Чи можна не вимагати від продавця розрахунок коригування (РК), якщо в податковій накладній (ПН) найменування підприємства написане з помилкою (ТОВ — українською мовою, а назва — російською) і ми такий податковий кредит (ПК) уже відобразили?
  • Говорю та слухаю: два секрети ефективної комунікації
  • Як контролюватимуть 1 млн у єдинників 2 та 3 груп Уряд постановою від 13.07.2016 р. № 439 затвердив порядок контролю за обсягом доходу платників єдиного податку другої і третьої груп — фізичних осіб — підприємців, досягнення якого (понад 1 млн грн.) вимагає застосування РРО.
  • Нові порядки реєстрації та застосування РРО
  • Затверджено порядок ведення Реєстру «неприбутківців» Уряд постановою від 13.07.2016 р. № 440 затвердив Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.
  • Декларації про відходи незабаром стануть електронними Мінприроди наказом від 18.05.2016 р. № 186 затвердило Порядок функціонування електронної системи здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі