№26

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2016/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Декларування-2015: виконую обов’язок і сплю спокійно Кампанія з декларування доходів громадян за 2015 рік у повному розпалі. Податківці обіцяють, що пройде вона максимально комфортно, адже вони готові платників і бланками декларації безоплатно забезпечити, і будь-які консультації щодо її заповнення дати. Тож залишається тільки вибрати вільну хвилинку, вписати потрібні цифри у звітну форму і передати її контролерам. І все, справу зроблено. Але найголовніше, що піклуватися про це потрібно не всім абсолютно громадянам, які отримали торік доходи. З того, хто потрапляє до категорії «винятківців», а кому цього обов’язку не уникнути ні за які пряники, ми й почнемо вивчення декларативних тонкощів. Приєднуйтеся!
  • Подав декларацію, сплатив податки своєчасно Нарешті зібралися з духом, щоб подати декларацію про свої минулорічні доходи? Тоді вам напевно цікаво знати, у які строки це треба зробити, які документи взяти з собою до податкової, а також коли сплатити податки із задекларованих доходів. Про все це ми з вами, дорогі друзі, зараз і поговоримо.
  • Так от яка ти... декларація про доходи Свої доходи, отримані у 2015 році, фізособи — платники податків декларують за новою формою податкової декларації про майновий стан і доходи. А тому навіть тим, хто у минулі роки вже проходив подібну процедуру, корисно буде дізнатися про всі особливості новинки. Давайте разом розберемося, як її заповнити, щоб звітна кампанія пройшла у вас як по маслу.
  • Декларуємо доходи від декількох податкових агентів Торік вам удалося за трудовим та/або цивільно-правовим договором попрацювати з декількома компаніями, і ваш дохід перевалив за 146160 грн.*? Ви молодець! Але, можливо, вам тепер доведеться подати до податкової інспекції річну декларацію про доходи і заповнити додаток Ф1 до неї. Про все це поговоримо у пропонованій статті.
  • Продав будинок чи машину? Покажи свій дохід Ви у 2015 році продали будинок, квартиру, автомобіль, мотоцикл чи інше рухоме/нерухоме майно? Тепер перед вами стоїть дилема — подавати декларацію про доходи чи ні? Давайте розберемося з цим разом.
  • Декларуємо доходи від оренди У вас є порожня квартира чи будинок, а може, простоює автомобіль? Чом би не заробити зайву копієчку, здавши їх в оренду іншим фізособам? Чудове рішення! Проте майте на увазі: отримавши такі орендні доходи, ви маєте їх задекларувати. Хочете знати, як це правильно зробити? Ми вам зараз розповімо.
  • Декларуємо інвестприбуток легко і просто Протягом 2015 року ви здійснювали операції з інвестиційними активами? Тоді підрахуйте інвестрезультат і за необхідності підготуйтеся його задекларувати. Як це правильно зробити? Зараз дізнаєтеся.
  • Отримав дохід «з-за бугра» — задекларуй! Уже давно нікого не здивуєш роботою на «іноземців». І що приємно, у фізосіб є можливість не тільки отримувати оплату на свій український рахунок, а й працювати, не покидаючи Батьківщини і навіть не виходячи з дому. Але! Якщо ви отримували іноземні доходи, то зобов’язані їх задекларувати та розрахувати ПДФО і військовий збір (ВЗ) у додатку Ф3 до декларації про доходи. Про те, як його заповнити, ми й поговоримо.
  • Декларуємо податкову знижку: спочатку ми вам, а тепер ви нам Ну хто не знайомий з висловлюванням «заплати податки і спи спокійно»?! А чи знаєте ви, що частину сплаченого ПДФО можна цілком законно повернути назад? Як це зробити? Зараз розповімо!
  • Декларуємо спадщину та подарунки Отримали спадщину або подарунки у 2015 році? Тоді, можливо, вам необхідно заповнити та подати податківцям декларацію про доходи, в якій слід визначити суму податкового зобов’язання. Як це зробити, якщо раніше ви ніколи з таким «папірцем» не стикалися або заповнювали його, але дуже давно? Зараз ми все розповімо.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі