№87

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2016/№ 87 Інші номери журналу ›
  • Міноборони: особливий період і кризова ситуація є Листи Міноборони від 18.10.2016 р. № 322/2/6917 і від 20.10.2016 р. № 316/1/906
  • «Хочу подарить тебе безвозмездно…»* (обліковуємо безоплатні передачі) Безоплатні передачі є доволі розповсюдженими у повсякденній діяльності суб’єктів господарювання. Принципи обліку таких госпоперацій час від часу змінюються, а обліковувати їх треба постійно. Тож не зайвим буде згадати останні тенденції обліку безоплатних передач.
  • Новий Звіт «неприбуткових»: тепер простіше «Неприбутковий» Звіт нарешті оновили цього літа*. Ну а нещодавно від податківців прозвучали роз’яснення з цього приводу. Вони містять чимало цікавинок. Тому давайте ближче познайомимося і з «неприбутковою» звітністю, і з ЦВ від податківців.
  • Є скарб за кордоном? Подайте валютну декларацію! Будь-який суб’єкт господарювання, який причетний до сфери ЗЕД, має бути напоготові і своєчасно задекларувати свої валютні цінності та майно, що знаходяться за кордоном. А враховуючи, що чергові «звітні» строки декларування ось-ось спливуть, розглянемо, як це вчасно зробити, та ще й довідку отримати.
  • Податок на репатріацію: надлібералізм ВАСУ Спір, який ми будемо сьогодні розглядати*, стосується виплат нерезиденту у вигляді фінгоспсанкцій за порушення резидентом умов договору.
  • Календар бухгалтера на листопад 2016 року
  • Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: доходи та ознаки Податковий розрахунок за формою № 1ДФ подають податкові агенти, які протягом звітного кварталу нараховували та виплачували доходи фізособам. За III квартал 2016 року Податковий розрахунок слід подати не пізніше 9 листопада 2016 року.
  • Об’єкт ОЗ досяг нульової вартості: як продовжити строк служби? Чи потрібно об’єкти основних засобів (ОЗ), що досягли нульової залишкової вартості, відображати в позабалансовому обліку?
  • Чотири секрети управління часом Час — одна з найбільш невблаганних штук у житті людини. Просиш його йти повільніше, спізнюєшся, квапишся — він проноситься під ногами як кіт, випадково випущений з квартири. Намагаєшся наблизити час відпустки, чекаєш закінчення робочого дня, а він ліниво потягується і нікуди не поспішає. Настав час перемогти час! Дізнайтеся його секрети.
  • Затверджено нові форми КОРО* Мінфін наказом від 23.09.2016 р. № 837 затвердив нові форми КОРО на РРО та КОРО на господиницю. Уточнено, що у разі наявності у суб’єктів господарювання КОРО за старими формами такі книги можуть бути зареєстровані, перереєстровані, а також використовуватись до скасування реєстрації таких КОРО.
  • Як єдиноподатнику обліковувати доходи ГУ ДФС у м. Києві в листі від 13.10.2016 р. № 6642/В/26-15-13-02-15 зауважує, що при отриманні протягом дня доходу в готівковій та безготівковій формах кожен такий вид доходу відображається в Книзі обліку доходів (і витрат) платника ЄП окремо (окремим рядком) підсумково за день.
  • Звіт з ЄСВ за новою формою — за жовтень Ви вже знаєте, що Мінфін наказом від 07.09.2016 р. № 813 вніс зміни, зокрема, до форм звітності з ЄСВ (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 83, с. 2). Зазначений документ набув чинності з 18.10.2016 р. у зв’язку з офіційним опублікуванням у бюлетені «Офіційний вісник України».
  • Житловий будинок — у ОСББ за балансом Згідно зі ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 р. № 3038-VI замовник будівництва зобов’язаний передати закінчений будівництвом житловий будинок об’єднанню співвласників/власнику/експлуатуючій організації.
  • Якщо НПО виплачує дохід за ЦПД своєму учаснику ДФСУ в листі від 03.10.2016 р. № 21415/6/99-99-15-02-02-15 зауважує: якщо неприбуткова організація (НПО) виплачує будь-який дохід (прибуток) засновнику (учаснику), працівникові або члену НПО на підставі цивільно-правового договору (ЦПД), то це вважається використанням доходу НПО для вигоди такого учасника, тобто не за цільовим призначенням.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі