№03

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2017/№ 03 Інші номери журналу ›
  • ПДВ-«покращення» Традиційний сюрприз усім бухгалтерам під Новий рік — чергові ПКУ-«покращення». Давайте подивимося, що приготували цього разу для ПДВ. Тим паче, що ПДВшних нововведень предостатньо, і більшість із них уже працює з 1 січня! Тож, як завжди: часу на розгойдування немає, тому, не втрачаючи жодної хвилини, починаємо.
  • СільгоспПДВ: без спецрежиму, але з дотаціями Сплив 2016 рік — і славнозвісна ст. 209 ПКУ втратила чинність, а відтак добіг кінця й спецрежим сільгоспПДВ. Щоправда, законодавці не залишили аграріїв зовсім напризволяще. На зміну спецрежимному порядку запроваджено дотаційний. Відразу скажемо: плекати надію на отримання держдотації можуть далеко не всі аграрії.
  • ПДФО: знайомимося з новинками Уже традиційно ми з вами розпочинаємо новий рік з вивчення змін, унесених нашими «улюбленими» законотворцями до ПКУ. На чому зупинитися, якщо від кількості нововведень просто голова йде обертом? Пропонуємо поговорити про найбільш людський податок у ПКУ, а саме про податок на доходи фізичних осіб. Чим же він нас потішить у 2017 році? Що змінилося?
  • Єдиний податок Щодо спрощеної системи, разом із суто «косметичними» змінами, не обійшлося й без деяких нововведень у частині сплати ЄП і роботи на спрощенці. В основному вони торкнулися єдинників-фізосіб, а також платників групи 4. Що це за нововведення? Давайте розбиратися.
  • Інші цікавинки (РРО, акциз, місцеві податки, алкотютюн) У сьогоднішньому номері ви, шановні читачі, вже встигли ознайомитися з тими змінами, які нам приготувала чергова «податкова реформа» в царині ПДВ, єдиного податку, ПДФО… Але цими «глобальними» податками перелік новорічних «подарунків» від наших законодавців не вичерпується. У цій статті пропонуємо вам ознайомитися із рештою «реформаційних» змін*. А почнемо, без перебільшення, з найцікавішої цікавинки!
  • Оплата праці: у новий рік з новими «фішками» Новина про підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати (МЗП) до 3200 грн. уже давно хвилювала не тільки роботодавців, а й працівників. І за суперечками, добре це чи погано, уб’є такий стрибок МЗП бізнес або ж це звичайне підвищення, прийшов 2017 рік. Що він із собою приніс нового в оплаті праці? Які тепер оклади «малювати» працівникам у штатному розписі, щоб не порушити вимоги законодавства? Розбираємося, друзі!
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному блоці
  • Річний перерахунок з ПДВ (ст. 199 ПКУ) Закінчився рік — і на редакцію обрушився шквал питань щодо розподілу ПДВ. Воно й не дивно. Адже всім платникам ПДВ, які водночас здійснюють оподатковувану й неоподатковувану діяльність, настав час підвести підсумок: здійснити річний перерахунок розподіленого ПДВ. Тож давайте освіжимо в пам’яті головні «перерахункові» моменти.
  • Закриваємо 2016 рік Перед підготовкою річного фінансового звіту, поряд зі звичайними рутинними операціями кожному бухгалтеру доведеться зробити декілька бухгалтерських записів, з якими він стикається усього лише раз на рік. Забути про них у передноворічній та різдвяній метушні дуже просто, а клопоту із виправленням потім не оберешся. Тому сьогодні нагадаємо, що вам потрібно зробити у кінці року і без яких «одноразових» операцій правильно закрити бухгалтерський 2016 рік не вийде.
  • Завжди під рукою: важливі цифри — 2017 (ПДФО, ВЗ, ЄСВ тощо)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі