№71

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2017/№ 71 Інші номери журналу ›
  • ДФСУ порушує «блокувальні» терміни: Таблиця та інше Органи державної влади повинні діяти у рамках законів і Конституції України. Але це, на жаль, в теорії. На практиці досить часто виникають усілякі «але». Якраз одним з таких є порушення строків посадовими особами органів ДФСУ при виконанні різноманітних дій. Причин тому предостатньо: і об’єктивних, і суб’єктивних. Але в цій статті ми не станемо їх оцінювати. А поговоримо про наслідки. Зокрема, «випадання» зі строків, які стосуються Таблиць, квитанцій, повідомлень* й іншого «мотлоху» у рамках процедури блокування ПН.
  • Обліковуємо «дешеві» продажі Тема збиткових продажів не втрачає своєї актуальності — це добре видно з численних запитань наших читачів. І нічого дивного в цьому немає. Адже бізнес — це діяльність, яка ведеться на свій страх і ризик. Так, вона, безумовно, спрямована на отримання прибутку, але, на жаль, не завжди кожна господарська операція цей же прибуток приносить. Іноді трапляються збиткові операції, і на те може бути безліч причин: маркетинговий крок, рекламна акція, банальна втрата попиту або втрата товаром первісних властивостей тощо. Давайте, об'єднавши всі ваші запитання, розберемося, як відображати «дешеві» продажі в обліку підприємства у світлі останніх змін законодавства.
  • Акт, що запізнився, в «чужому» періоді Іноді трапляється, що первинні документи «приходять» до бухгалтерії підприємства несвоєчасно. Часом навіть зі значним запізненням. Як показати витрати по товарах/роботах/послугах у разі тимчасової відсутності стороннього супровідного документа? А якщо витрати по запізнілій первинці відобразили в «чужому» періоді її отримання? Вносити корективи і подавати «прибуткову» уточненку? Залишити усе як є? Що буде тоді? Які шанси на податковий кредит з ПДВ?
  • «Нам спокій тільки сниться…», або Нюанси оскарження блокування ПН Усією душею співчуваємо тим, хто незаслужено потрапив під жорна ПН-блокувальної машини. Але в цій ситуації нічого іншого не залишається, як боротися. Одним словом, хочеш миру — готуйся до війни! Сьогодні хочемо звернути вашу увагу на деякі важливі деталі процедури оскарження рішення про відмову в реєстрації ПН. У які строки треба укластися з оскарженням рішення? Куди подавати скаргу? Кого вказувати як позивача, якщо справа дійде до суду? Який розмір судового збору? Ну що ж, приступимо.
  • Будьте обережні із заднім числом! (про дату реєстрації розблокованих ПН/РК) Блокування ПН/РК і недосконалість електронної системи, що обслуговує ЄРПН, іноді призводять на практиці до казусних ситуацій. Про одну з них, пов’язану з відображенням покупцями ПК за розблокованими ПН/РК, ми сьогодні і розповімо.
  • Вихідна допомога чорнобильцю: (3 + 1) чи тільки 3? Працівник є особою, постраждалою внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка віднесена до 1 категорії. 4 жовтня 2017 року він буде звільнений у зв’язку із скороченням штату (п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП). В якій сумі потрібно виплатити йому вихідну допомогу при звільненні?
  • Період «мобілізаційної» військової служби: чи вносити запис про це до трудової книжки Мобілізований працівник повернувся до роботи в жовтні 2016 року. Зараз він звернувся до відділу кадрів коледжу з проханням внести до його трудової книжки запис про проходження ним військової служби за призовом під час мобілізації. Чи зобов’язане підприємство вносити такий запис?
  • Відпочинок. Прокрастинація. Ефективність Сучасний бухгалтер проводить своє життя в постійних турботах: як усе встигнути, як переробити купу завдань, як бути зосередженим на всьому. У результаті він не дозволяє собі відпочивати. Навіть якщо і відволікається від роботи, то картає себе за те, що так вийшло, і в результаті — не розслабляється і не відпочиває. Чи можна бути весь час зосередженим на робочих завданнях? Вчені в один голос стверджують, що ні. Ресурси нашої зосередженості і працездатності надто обмежені і ми повинні їх поповнювати. Разом з тим інші й теж дуже тямущі вчені наче обухом по голові б’ють людину страшним і принизливим терміном — прокрастинація.
  • Чим запам’ятався серпень
  • Блокування ПН: Мінфін пропонує відкоригувати «правила гри» Мінфін розробив законопроект про внесення змін до ст. 201 ПКУ щодо реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Із ним можна ознайомитися на офіційному сайті міністерства (www.minfin.gov.ua) у рубриці «Аспекти роботи/Законодавство/Проекти документів/Проекти нормативно-правових актів».
  • Підвищено мінімальні ціни на алкоголь Кабмін постановою від 09.08.2017 р. № 634 підвищив мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв.
  • Змінено порядок надання субсидій З метою удосконалення порядку призначення та надання населенню житлових субсидій Кабмін постановою від 18.08.2017 р. № 609 вніс зміни до деяких урядових постанов.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі