№77

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2017/№ 77 Інші номери журналу ›
  • Додаткові витрати посередника: чи обкладати ПДВ? Під час виконання посередницького договору посередник може нести ряд додаткових витрат. Найчастіше це витрати на транспортування, вантаження/розвантаження, оплату страховок, банківських комісій та інші витрати, супутні постачанню товарів/послуг. У кінцевому результаті всі витрати відшкодує замовник. Але існує питання з обкладенням їх ПДВ.
  • Розрахунки картками «Бонус Плюс» Сьогодні поговоримо про розрахунки картками за бонусною програмою «Бонус Плюс». Адже для всіх учасників вона є вигідною. Для покупців — це передусім добра нагода заробити бонуси, для продавців — прекрасна можливість знайти клієнтів і підвищити обсяг продажів. Тому давайте розглянемо, як усе виглядає з облікового боку.
  • Конференція за кордоном: податки і валютний контроль Ситуація, з якою до нас звернувся читач, така. Підприємство братиме участь в міжнародній науковій конференції, яка проводиться в одній із країн далекого зарубіжжя. Для цього підприємство повинне сплатити внесок за участь у конференції і за публікацію доповіді у друкованих матеріалах конференції (друге також є обов’язковою умовою для допуску до участі в конференції). Окрім рахунку на оплату цих платежів, ніяких інших документів нерезидент — організатор конференції не надасть. Чи виникає ПДВ з цих послуг нерезидента? Які ще можуть бути податкові проблеми із вказаним перерахуванням коштів? Чи підпадає таке перерахування під валютний контроль? Якщо так, то як зняти такі платежі з контролю?
  • Постачання «позамежних» послуг і розподіл ПДВ Запитання до редакції викликане літнім безПДВшним постачанням. Підприємство надало послуги нерезиденту з місцем постачання «за межами» (не об’єкт ПДВ). У зв’язку з цим його цікавлять тонкощі дебютного ПДВ-розподілу і нарахування «часткових» компенсуючих податкових зобов’язань (ПЗ) з ПДВ.
  • Обліковуємо «нові» ОЗ, отримані при ліквідації «старих» Уявіть: після проведення інвентаризації основних засобів (ОЗ) з’ясувалося, що один повністю замортизований об’єкт підлягає ліквідації. Від розбирання об’єкта, що відслужив своє, підприємство планує отримати і ввести в експлуатацію декілька інших об’єктів необоротних активів. Питання традиційне: як такі операції відображати в податковому і бухгалтерському обліку?
  • Нерезидент звільнений… але тільки з довідкою Погодьтеся, ніхто не палає бажанням платити податки (хоча це обов’язок кожного громадянина!). А тим більше у випадках, коли йдеться про нерезидента. І це природно. Адже дохід, який він отримує в Україні, може оподатковуватися і у нас, і в «тридев’ятому царстві». Cильні світу цього вирішили боротися з цією несправедливістю. Так і з’явився рух по уникненню подвійного оподаткування. Україна вже уклала відповідні міжнародні договори більш ніж із 70 країнами світу. Але не усе так просто. Нерезидент повинен підтвердити свій «пільговий» статус. Як? Про це читайте в нашій статті.
  • Немає принтера — «ні» і госпвикористанню Директор установив в офісі свій особистий принтер. На балансі підприємства принтер не обліковується. Чи можна обслуговувати такий принтер (міняти, заправляти картридж) коштом підприємства і при цьому понесені витрати списувати як адміністративні, а суму ПДВ відображати у складі податкового кредиту?
  • Блокування ПН: повернення до тестового режиму? Групою народних депутатів був поданий до ВРУ законопроект від 15.09.2017 р. № 7115*, яким передбачаються важливі зміни у сфері блокування податкових накладних (ПН). Коротко — про найбільш важливі норми цього документа.
  • Монетизувати субсидії можна до 1 листопада За інформацією на урядовому порталі, Кабмін прий няв постанову, якою передбачається подовжити термін подачі заяв на монетизацію субсидій до 1 листопада цього року, якщо така заява не була подана до 1 вересня через незалежні від одержувача причини.
  • Декларації з рентної плати — поки що за старою формою ГУ ДФС у Чернігівській обл. на своєму сайті (ch.sfs.gov.ua) повідомляє, що форми Податкової декларації з рентної плати, оновлені наказом Мінфіну від 31.05.2017 р. № 545, слід уперше подавати після 1 жовтня 2017 року.
  • Як повертатимуть надміру сплачені митні платежі Мінфін наказом від 18.07.2017 р. № 643 затвердив новий Порядок повернення авансових платежів (передоп лати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів.
  • Обмін довідки на листок непрацездатності Фонд соціального страхування на своєму сайті (www.fse.gov.ua) роз’яснює порядок обміну довідки про тимчасову непрацездатність, що видавалася протягом певного часу у зв’язку із відсутністю бланків листків непрацездатності (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 49, с. 8), на листок непрацездатності.
  • Якщо звільняєтесь із основного місця роботи У такому разі законодавство про працю не зобов’язує працівника повідомити роботодавця, де він працює за сумісництвом, про звільнення з основного місця роботи.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі