№25

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2018/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Блокування ПН-2: критерії ризиковості і показники «позитивності» Коротко розповімо про два документи, які ДФСУ виклала на сайті: 1) Критерії ризиковості платника/Критерії ризиковості здійснення операцій та 2) Перелік показників і коефіцієнтів, що визначають позитивну історію платника податку*.
  • Агент продає залізничні квитки: ПДВ — з винагороди Лист ДФСУ від 26.02.2018 р. № 777/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Доля ПН із минулих періодів Податкові накладні (ПН) не завжди реєструються «місяць у місяць». Причини можуть бути найрізноманітнішими: брак ліміту реєстрації, запізніла виписка продавцем, злощасне блокування тощо. А через це податковий кредит (ПК) у покупців відкладається. Розглянемо різні ситуації з ПН, враховуючи, що для відображення ПК тепер діє 1095-денний строк.
  • Втрати сільгосппродукції при зберіганні: відображаємо операції в обліку Сільськогосподарські підприємства, у яких є належним чином обладнані місця для зберігання вирощеної продукції, зазвичай продають її не відразу при отриманні (восени), а поступово (протягом всієї зими, а то й навесні). Таким чином їм вдається реалізувати продукцію за збільшеною ціною (чим ближче до весни, тим ціна на сільгосппродукцію зростає). Але при її зберіганні, особливо овочів (капусти, картоплі, моркви, цибулі тощо), частина такої продукції псується (гниє). Тому виникає закономірне запитання: як відобразити в обліку зіпсовану сільгоппродукцію? Про це ми вам сьогодні розповімо.
  • Складні пологи: оплачуємо додатковий лікарняний Декретний лікарняний продовжили ще на 14 днів. Що треба знати бухгалтерові і кадровику в такій ситуації? Як розрахувати додаткову допомогу? Як правильно її показати у звітності? Розкладемо усе по поличках.
  • Акт без підпису замовника: чим замінити? Уявіть собі ситуацію: підприємство — платник єдиного податку (група 3) надає послуги з перекладу текстів населенню через Інтернет. Чи вважається первинним бухгалтерським документом акт наданих послуг, який не підписаний замовником через його відсутність за місцем надання послуги? Якщо ні, то яким іншим документом можна оформити такі госпоперації, а також підтвердити суму отриманого доходу? Давайте розбиратися в цій ситуації разом.
  • Судова реформа: адміністративний процес Про судову реформу в минулому 2017 році не говорив хіба що ледачий. Навіть ті, хто раніше був далекий від подібних питань, хоч трохи в курсі подій, що відбуваються у володіннях богині правосуддя. І одна з найрезонансніших — повністю модернізовані ЦПКУ, ГПКУ і КАСУ*. Сьогодні розберемо ключові моменти судової реформи. «Попорпаємося» у біблії для тих, хто збирається оскаржити рішення державних органів, — КАСУ. Отже, поїхали.
  • Відрядження: нестандартні ситуації Здавалося б, про оплату періоду відрядження вже стільки сказано-написано, що білих плям залишитися просто не повинно. Але життя жартома підкидає іноді такі нестандартні ситуації, що просто дивом дивуєшся, як таке можливе! Сьогодні пропонуємо вам розглянути дві непрості історії про відрядження.
  • Чи обов’язковий резервний капітал? Чи обов’язково підприємству формувати резервний капітал і чим загрожує його відсутність?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі