№87

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2018/№ 87 Інші номери журналу ›
  • Відновили ПДВ-реєстрацію! Але не ПДВ-ліміт… Лист ДФСУ від 08.10.2018 р. № 4332/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Складаємо РК до «старої» ПН: номер рядка зазначати обов’язково Лист ДФСУ від 08.10.2018 р. № 4313/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • У відрядження за кордон на авто: відшкодовуємо витрати на бензин Працівника відрядили в закордонне відрядження на автомобілі. Там він своїм коштом заправляв автомобіль пальним. Як облікувати такі витрати на пальне та як відшкодувати їх працівникові?
  • Хостинг від нерезидента: чи виникає податок на репатріацію? Якщо у підприємства немає свого власного сервера, на якому можна було б розмістити веб-сайт, воно вдається до послуг хостингової компанії (хостинг-провайдера). При цьому доволі часто хостинг-провайдером є нерезидент. Чи потрібно при сплаті за хостинг утримувати з доходів нерезидента хостинг-провайдера податок на репатріацію?
  • Хостинг від нерезидента: що з податком на прибуток і ПДВ Сьогодні для кожного суб’єкта господарювання мати свій сайт просто необхідно. Адже Інтернет — без перебільшення, основне джерело інформації. З його допомогою можна придбати товари, замовити послуги тощо. Але щоб сайт дійсно «запрацював», його власникові потрібен посередник — хостинг-провайдер, який не лише розмістить такий сайт в Інтернеті, але і забезпечить доступ до нього користувачів. Як відобразити такі операції в обліку (особливо якщо хостинг-провайдером виступає нерезидент)? Давайте розбиратися.
  • Вантажівка потрапила в ДТП: обліковуємо ліквідацію та відшкодування збитків Унаслідок ДТП було повністю розбито вантажний автомобіль підприємства (не підлягає відновленню). Збитки підприємства визначено в 1300 тис. грн. Страхова погодилася відшкодувати тільки 800 тис. грн., а 500 тис. грн. повинен віддати винуватець ДТП. З винуватцем за мировою угодою зійшлися на поверненні 200 тис. грн. Балансова вартість автомобіля на момент ліквідації становила 400 тис. грн. Що у бухобліку, що з податками (ПДВ, ПДФО, податок на прибуток)?
  • Заміна оплаченого товару: РК з ПН! Повернення товару — одна з підстав відкоригувати ПДВ-зобов’язання (ПЗ) постачальника та податковий кредит (ПК) покупця. А якщо повернений товар вже був оплачений і натомість поставили (частково або повністю) інший? Якою датою складати розрахунок коригування (РК)? Потрібна податкова накладна (ПН) чи можна обійтися одним «номенклатурним» РК? Розглянемо трійку практичних ситуацій.
  • Книга ФОП у ролі касової Книга обліку доходів (доходів і витрат)* — бухгалтерською мовою це обліковий регістр ФОП, причому часто — єдиний. Контролери бажають бачити в ній не лише податкову, а й касову інформацію. Чи обов’язково записувати в Книгу повну суму готівкових надходжень, чи тільки ту частину, яка потрапляє до складу доходів? І як не помилитися при цьому з оприбуткуванням готівкової виручки?
  • Розрахунок коригування: загальні правила складання
  • Календар бухгалтера на листопад 2018 року
  • Нові податкові різниці 2018 року: як відобразити у «прибутковій» декларації Як у чинній формі декларації з податку на прибуток підприємств відображати податкові різниці, що діють з 01.01.2018 р.?
  • Зайві спецрежимні кошти на спецрахунку аграрія Сільгоспідприємство у 2013 році перебувало на спецрежимі з ПДВ. Для сплати ПДВ за один із звітних періодів на спецрахунок перерахували на 100000 грн. більше, ніж цього вимагала спецрежимна декларація з ПДВ. Згодом ці кошти використали на невиробничі цілі. Водночас до закінчення дії спецрежиму так і не задекларували спецрежимні податкові зобов’язання на суму, надміру перераховану на спецрахунок. Чи буде використання такої суми нецільовим використанням?
  • У касі понадлімітна виручка: чи обов’язково її здавати до банку До каси підприємства надійшла виручка від реалізації товарів. Отримана сума перевищує розмір встановленого ліміту каси. Чи можна сьогодні не здавати виручку до банку, а завтра спрямувати гроші, що надійшли, на виплату зарплати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі