№68

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2019/№ 68 Інші номери журналу ›
  • Валютний колаж: аналізуємо позицію фіскалів Останнім часом податківці активно взялися роз’яснювати положення валютного законодавства. Хоча сам Закон про валюту і валютна нормативка під нього діють ще з 7 лютого. Перед вами добірка найтоповіших ЗЕД-запитань.
  • Нові двері в офіс: як облікувати? В офіс купили нові двері. За встановлення сплатили окремо — третій особі. Як відобразити в обліку?
  • Комісійні операції для вугільників: ПДВ-наслідки та облік Підприємство передає вугілля на реалізацію за договором комісії. На яку дату виникнуть ПДВ-зобов’язання (ПЗ) і право на податковий кредит (ПК) за такими операціями? Як відобразити в бухгалтерському обліку комітента і комісіонера операції з передачі товару на комісію, а також повернення товару з комісії, якщо він не був реалізований? За якою вартістю відображати ці операції в бухгалтерському обліку?
  • Постачальник не дає ПН: як бути Дуже розхожа ситуація на практиці, від якої страждають покупці: постачальник не надіслав належно оформлену ПН, зареєстровану в ЄРПН. Сьогодні розглянемо можливі дії покупця, щоб добитися від постачальника коректно-повноцінної ПН і зменшити його втрати від таких надзвичайних ситуацій.
  • Відпускна сага. Коригуємо 1/12 винагороди за рік Приводом для написання цієї статті послужило таке запитання нашого читача. Працівник йде у відпустку у вересні 2019 року. У січні 2019 року (місяці, який входить у розрахунковий період) йому було нараховано винагороду за підсумками роботи за 2018 рік. Крім того, в цьому ж місяці оклад працівника був підвищений з 4000 до 5000 грн. Січневе підвищення окладу передбачає застосування коефіцієнта коригування доходу при розрахунку відпускних. Чи треба застосовувати таке коригування до суми винагороди за рік? А якщо так, то яким чином? Розбираємося!
  • Квартальна премія і відрядження Приводом для написання цієї статті стало таке запитання нашого читача: як оплатити період відрядження, якщо в розрахунковому періоді або в місяці перебування у відрядженні нарахована квартальна премія? Що ж, давайте розбиратися.
  • Головбух/директор змінив прізвище: що робити? Зміна прізвища (або імені чи по батькові) — звичайна річ. Але для головного бухгалтера і директора цей процес може перетворитися на черговий головний біль. Адже вони міцно пов’язані з підприємством. Куди та що потрібно подати, щоб юрособа спокійно продовжувала функціонувати? Як актуалізувати дані про підприємство в численних держреєстрах? Розповімо про все по порядку.
  • Оренда паю фізособою Громадянин надав власну земельну ділянку (пай) в оренду іншій фізособі, яка не є суб’єктом господарювання, та отримує орендну плату за її використання. Хто повинен сплатити податки у цьому випадку?
  • Паливний бак — не місце зберігання пального! Роз’яснення ДФС України від 16.08.2019 р.*
  • Як розрахувати ліміт каси там, де немає банків? Лист ГУ ДФС у Миколаївській обл. від 02.07.2019 р. № 3032/ІПК/14-29-14-06-15
  • Банк повернув зарплату: як облікувати? Підприємство виплачує заробітну плату на банківські картки. У одного співробітника на дату виплати зарплати картка виявилася заблокованою. Банк того ж дня повернув суму зарплати, що належить йому, а також пропорційну суму банківської комісії на поточний рахунок підприємства. Як правильно провести ці операції в обліку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі