№102

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2019/№ 102 Інші номери журналу ›
  • Підсумкові ПН у 2020-му: розшифрувати усе У новорічній метушні не забудьте про сюрпризи, приготовані для підсумкових податкових накладних (ПН). Адже з нового року їх треба заповнювати детально! Про ці зміни, що наближаються, і поговоримо.
  • Підсумований облік робочого часу: закриваємо обліковий період Закінчується обліковий період. А тому всі, хто використовує підсумований облік, вимушені в грудні зайнятися підрахунком надурочних. Розуміємо, завдання не з простих. Особливо якщо обліковий період — півроку, рік. Тож терпіння вам, шановні бухгалтери. А ми допоможемо: обговоримо по черзі, як рахувати години, як розрахувати оплату, що буде, якщо є перебір гранично допустимої кількості годин, як бути, якщо є недобір.
  • Відкриваємо підрозділ у іншому місті Доволі часто у підприємств виникає необхідність відкрити підрозділ в іншому населеному пункті, ніж власне місцезнаходження. Наприклад, організувати точку видачі товару, склад, кол-центр, магазин тощо. Як визначити статус такого підрозділу? Чи треба його реєструвати в податковій як окремого платника податків. Куди подавати звітність з таких податків та сплачувати їх? Відповіді на ці та інші запитання шукайте далі.
  • ТТН і видаткова накладна: «нам не жить друг без друга»? Розберемо життєві ТТН-питання: чи достатньо товарно-транспортної накладної (ТТН) для підтвердження відвантаження товарів у продавця і оприбуткування їх у покупця? Чи повинна дата видаткової накладної збігатися з датою ТТН? Якою датою складати податкову накладну? Поїхали.
  • Припинення ФОП: очікуємо на перевірку Уявімо, ФОП уніс до ЄДР* такий бажаний запис «припинено». І навіть ліквідаційну звітність подав. Чи чекати на податкову перевірку? Як довго? Чи потрібно прискорювати процес? Давайте розбиратися.
  • Чи можна повернути надміру сплачені держдивіденди Згідно з БКУ підприємство звільнено від сплати держдивідендів з 2019-го по 2023 рік. На сьогодні за ним значиться переплата за цими платежами. Чи можна повернути цю суму?
  • Топ-20: дисконтування заборгованості Введення дисконтування всієї довгострокової заборгованості (а не лише тієї, на яку нараховують відсотки)* продовжує хвилювати платників. Адже ось-ось дата балансу, і застосовувати таке нововведення, як дисконтування, потрібно буде вже при складанні звітності за 2019 рік! А від головного регулятора поки ні слуху ні духу. Тому ми вирішили зібрати в одному місці найпопулярніші запитання щодо дисконтування, які накопичилися у вас, і, звісно, відповіді на них**.
  • Зарплата з КПК: нова заборона від НБУ! Постанова Правління НБУ від 29.11.2019 р. № 142
  • Відображаємо в обліку оплату за товар через LiqPay Підприємство продає товари у інтернет-магазині через LiqPay (інтернет-еквайринг). Як у бухгалтерському обліку відобразити проведення оплати?
  • Інтернет-торгівля з LiqPay: коли проводити через РРО? Інтернет-магазин продає товари через LiqPay (інтернет-еквайринг) У ніч на 29 листопада і по 1 грудня (так звана чорна п’ятниця) пройшло багато оплат за товар, який буде відвантажений пізніше. В який саме момент слід проводити ці оплати через РРО?
  • LiqPay та єдиний податок — друзі навік! Чи має право платник єдиного податку здійснювати торгівлю в мережі Інтернет через LiqPay і працювати на спрощеній системі оподаткування?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі