№53

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2019/№ 53 Інші номери журналу ›
  • Водій на підприємстві Сьогодні потрібно мати блискучий розум і винахідливість, щоб знайти свою нішу для старту прибуткового бізнесу. Але незважаючи на те, що роботодавців на ринку України дуже багато, вони різношерсті і працюють у різних напрямах/площинах, практично в кожного з них є такі «універсальні солдати», як водії, охоронники (сторожі), продавці. Саме вони стали героями нашого сьогоднішнього тематичного номера. А розпочнемо наше знайомство з водіїв.
  • Професія: охоронник/сторож Охорона підприємства — не та стаття, на якій варто економити. Адже мисливців за тим, що «погано лежить», багато. Можна, звичайно, «охоронне» питання вирішити за допомогою охоронного агентства... Але є й інший надійний варіант: обзавестися власною службою охорони й охороняти своє майно самостійно. Самоохорона — це ваш варіант? Тоді давайте поговоримо про те, як усе організувати й облікувати у такому разі.
  • Приймаємо на роботу продавця Гарний продавець розумним роботодавцем цінується на вагу золота. Адже, погодьтеся, продати покупцеві, який завжди правий, товар, який цьому покупцеві, можливо, взагалі не потрібен був, — це ціле мистецтво! Саме тому ми вирішили поговорити про «працівників прилавка» окремо.
  • Водії: режим роботи і відпочинку Основні положення, що стосуються норм робочого часу, прописані в головному «трудовому» документі — КЗпП. Проте зважаючи на специфіку трудової діяльності водіїв норми робочого часу і часу відпочинку для цієї категорії працівників додатково викладені в окремому Положенні № 340. Тож роботодавцю, що організовує процес роботи водія, потрібно керуватися нормами і КЗпП, і Положення № 340.
  • Організовуємо роботу продавців та охоронників Театр розпочинається з вішалки, а підприємство (магазин) — з... вивіски, де зазначений режим роботи. І повірте, це зовсім не жарт! Саме на вивіски люблять дивитися інспектори праці, коли заходять на перевірку. Ця невигадлива дрібниця дозволяє їм дізнатися багато секретів. Але про все по порядку.
  • Підсумований облік робочого часу Останнім часом роботодавці все більше уваги звертають на питання ведення на підприємстві обліку робочого часу. Причина цього цілком зрозуміла: помилки/неточності в обліку, зазвичай, призводять до помилок у сумах зарплатних виплат. В результаті є вірогідність нарватися на чималенькі трудові штрафи. Доволі часто продавцям та водіям, а також практично завжди охоронникам та сторожам роботодавці встановлюють підсумований облік робочого часу. У чому його фішка? Як його організувати? Відповісти на ці запитання — мета нашої статті.
  • Оплатні «фішки» Про порядок організації праці універсальних працівників — продавців, охоронників, водіїв ми з вами вже поговорили в попередніх статтях. Час розглянути оплатні питання. Цікавого тут багато. Тож влаштовуйтеся зручніше.
  • Водії: роз’їзний характер роботи VS відрядження? Нескінченні накази про відрядження, кошториси, авансові звіти з підколеними документами, які підтверджують, що витрати пов’язані з відрядженням... Від усіх цих паперів починаєш утомлюватися, особливо якщо працівник постійно «перебуває в русі», наприклад, водій. І тут цілком очікувано виникає запитання: можливо, простіше роботу цього водія визнати роз’їзною?! Чи в результаті такої «заміни» ми отримаємо ті ж проблеми, тільки в профіль? Давайте розбиратися.
  • Ненормований робочий день На підприємстві працюють водії. Чи можна встановити їм ненормований робочий день? Якщо так, то чи потрібно їм доплачувати за роботу в такому режимі? (Дніпропетровська обл.)
  • Надбавки за класність У якому розмірі слід установлювати водіям надбавку за класність? Чи потрібно її виплачувати, якщо водій першу половину місяця перебував у щорічній відпустці, а другу — у відпустці за свій рахунок? (запитання з гарячої лінії)
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі