№56

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2019/№ 56 Інші номери журналу ›
  • Експорт без обов’язкового продажу валюти Після скасування обов’язкового продажу валюти багато експортерів запитують: чи працюватиме розподільчий рахунок і яка тепер його роль в обліку? Чи варто продовжувати відображати в обліку експортні операції за його участю? Давайте це з’ясуємо саме зараз.
  • ПН не на всю суму постачання: наслідки Підприємство-постачальник випадково виписало податкову накладну (ПН) не на усю суму постачання. Чи мають право податківці у такому разі оштрафувати постачальника на 50 % від усієї суми ПДВ за таким постачанням як за взагалі невиписку ПН за цією операцією (мовляв, така ПН — не за цим постачанням)? Висловимо із цього приводу свою думку.
  • Турзбір для туристичної бази Пам’ятаєте, як герої фільму «Спортлото-82», аби здобути заповітний лотерейний білет, змушені були йти в гори і опинилися на турбазі «Орлиний притулок»? Нам сьогодні дертися в гори не доведеться, однак без екстріму теж не обійдеться. Адже ми будемо розбиратися з особливостями справляння турзбору при розміщенні туристів на туристичній базі. Тож уперед!
  • Ретро-знижки в МСФЗ-обліку продавця Продавці товарів/послуг зараз досить активно надають своїм покупцям різного роду ретро-знижки — за обсяг придбання, за своєчасність оплати, за здійснення покупок у певний час тощо. Для таких післяпродажних знижок МСФЗ встановлюють свої особливі правила визнання. Які саме? Які податкові наслідки? Розберемося з цим детальніше.
  • Як видати аванс на закордонвідрядження, якщо немає валютного рахунку У підприємства немає валютного рахунку, а потрібно терміново відправити працівника у закордонвідрядження. Як забезпечити його валютою?
  • Купівля-продаж частки: облік за методом участі в капіталі У підприємства виникло таке запитання. Купили корпоративні права (частку у розмірі 90 % у статутному капіталі іншого підприємства). Як облікувати таку інвестицію? Що як із часом вирішимо її продати?
  • Працюємо за Правилами Маємо на увазі, звісно ж, Правила внутрішнього трудового розпорядку (далі — просто Правила). Навіщо вони потрібні? Щоб зафіксувати домовленості сторін з кадрових і інших питань, що стосуються організації праці на підприємстві, підвищення її продуктивності, зміцнення трудової дисципліни. Детальніше про те, що це за документ, як його складати, що важливо врахувати, — поговоримо далі.
  • Індексуємо зарплату за серпень 2019 року
  • Доходи за 2005 — 2019 роки виплачені в липні 2019 року: розраховуємо компенсацію
  • Винагорода приватному виконавцеві На підприємство надійшла постанова про стягнення боргу перед юрособою із зарплати працівника, а також винагороди приватному виконавцеві. Чи треба виплату приватному виконавцеві відображати у формі № 1ДФ? (м. Харків)
  • Помилка в номенклатурі податкової накладної У липні 2018 року наше підприємство придбало обладнання з оплатою у розстрочку. За першою подією продавець склав і зареєстрував податкову накладну (ПН), яку ми включили до податкового кредиту (ПК). При цьому в номенклатурі такої ПН продавець припустився помилки — зазначив зовсім інше обладнання. Чи мали ми право на ПК за такою ПН? Якщо ні, то як виправити ситуацію? (м. Харків)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі