№48

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2019/№ 48 Інші номери журналу ›
  • Повернення товару і зарахування передоплати: як скласти ПН/РК? Лист ДФСУ від 20.05.2019 р. № 2240/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Облік ліцензій («пальних» і не лише) Ви вже знаєте*, що з 01.07.2019 р. буде запроваджено ліцензування операцій з пальним. Отже, вже невдовзі ряди «ліцензійників» поповнять суб’єкти господарювання, не досвідчені в обліково-ліцензійних питаннях. Ось чому ми й вирішили поговорити сьогодні про правила відображення ліцензій в обліку. Щоправда, йтиметься не лише про «пальні» ліцензії. Упевнені, стаття буде однаково цікавою і підприємствам, що здійснюють операції з пальним, і суб’єктам господарювання, що здійснюють будь-яку іншу ліцензійну діяльність.
  • Поїздки у відрядженні Сьогодні поговоримо про те, якими мають бути документи на проїзд, щоб за ними можна було відшкодувати витрати відрядженому працівникові. Основну увагу зосередимо на електронних квитках, адже якраз за ними виникає найбільше запитань.
  • Операції з бюджетниками: прибуток Продовжуємо розмову про операції з бюджетниками.* Сьогодні розберемо податковоприбутковий облік різниць, що очікують або обходять платника, який має справи з бюджетниками.
  • Операції з бюджетниками: контроль Далі розглянемо питання, що хвилює мало не всіх платників, які поставляють бюджетникам товари, роботи, послуги і одержують оплату бюджетними грошима (з рахунків Держказначейства). А саме з'ясуємо, чи може і за яких обставин їх турбувати Держаудитслужба.
  • Податок на нерухомість для фізосіб — 2019 В одному із попередніх наших номерів ви могли прочитати про нарахування і сплату земельного податку фізичними особами. Сьогодні продовжимо тему сплати майнових податків фізособами. Поговоримо про податок на нерухоме майно.
  • Зняли готівку з КПК — і до каси Чи можна з картки «ключ до рахунку» знімати готівкові кошти і вносити до каси підприємства для використання на всякого роду виплати працівникам та інші госппотреби підприємства? Як документально оформити зняття готівки з картки і внесення її до каси? Чи слід директору-держателю картки складати авансовий звіт?
  • Якщо МНМА перетворюється на ОЗ Первісна вартість малоцінного необоротного матеріального активу (МНМА) — 2000 грн. Здійснений його ремонт (поліпшення) вартістю 7000 грн. Які облікові наслідки?
  • Індексуємо зарплату за липень 2019 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року розпочали діяти нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2005 — 2019 роки виплачено в червні 2019 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у травні 2019 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 40, с. 29. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2005 — 2019 роках, якщо вони виплачуються в червні 2019 року.
  • Ліцензія на торгівлю пальним: якщо не збігаються адреси Підкажіть, яку адресу підприємства зазначати в заявах на отримання ліцензій на роздрібну та оптову торгівлю пальним — фактичну чи юридичну? І в податкову за яким місцем подавати заяви?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі