№18

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2019/№ 18 Інші номери журналу ›
  • Малодохідник не може повернутися до розрахунку різниць За матеріалами категорії 102.13 Бази знань*
  • Дві ПН на одне постачання? Можна?! За матеріалами категорії 101.15 Бази знань
  • Як скласти ПН, якщо платник змінив назву Лист Офісу ВПП ДФС від 08.02.2019 р. № 453/ІПК/28-10-27-01-11
  • Споруди — без податку на нерухомість! Лист ДФСУ від 08.02.2019 р. № 467/6/99-99-12-02-03-15/ІПК
  • Військовий облік: зустрічаємо зміни Ні для кого не секрет, що роботодавці зобов’язані вести облік «потенційних солдатів» та співпрацювати з військкоматами. Також не секрет, що багато хто цей обов’язок тривалий час, м’яко кажучи, ігнорував. Але час вносить свої корективи. Саме тому ми вирішили розповісти про порядок ведення військового обліку роботодавцями, адже є привід — у лютому до цього порядку були внесені зміни.
  • Із єдиноподатників у «прибутківці»: перехідний облік у юросіб Тема обліку перехідних операцій при зміні системи оподаткування добре знайома нашим читачам*, але життя знову і знову повертає нас до неї. У сьогоднішній статті розглянемо, як відображаються перехідні операції в обліку підприємства — платника податку на прибуток, яке перейшло на загальну систему оподаткування зі спрощеної.
  • Відпустка за свій рахунок. Розкриваємо секрети Відпустка без збереження заробітної плати — чудовий спосіб для працівника вирішити особисті проблеми, коли оплачувані відпустки використані. Але неправильне надання такої відпустки, на жаль, може обернутися для роботодавця штрафами. А найгірше те, що про ваші помилки при наданні відпустки за свій рахунок легко можуть дізнатися інспектори праці, навіть не навідуючись на підприємство. Яким чином? Зараз усе розповімо.
  • РК на повернення передоплати частинами Підприємство — платник ПДВ отримало авансову оплату від покупця. На суму авансу оформлено та зареєстровано в ЄРПН податкову накладну (ПН). Проте пізніше з’ясувалося, що підприємство не може виконати свої зобов’язання за договором. З цієї причини постачальник повертає покупцю аванс, але не однією сумою, а частинами — протягом трьох днів. Скільки розрахунків коригування (РК) виписувати у такому разі та як?
  • Відпустка без збереження зарплати. Тривалість*
  • ПН не розблокована: ПДВ-облік у покупця Податкова накладна (ПН) нашого постачальника була заблокована ще минулого року, і розблокувати її так і не вдалося. Чи можемо ми зараз суму «вхідного» ПДВ віднести до витрат, оскільки навряд чи вже отримаємо від постачальника ПН?
  • Оплата за товар через касу банку: чи діють готівкові обмеження Фізичній особі — підприємцю (ФОП) на єдиному податку (група 3) необхідно сплатити постачальнику 25 тис. грн. Чи може він унести цю суму на поточний рахунок контрагента одним платежем через касу банку, чи такий платіж доведеться розбивати (перераховувати щодня не більше 10 тис. грн.), щоб не порушити готівкові обмеження?
  • Бухгалтерський тест за лютий Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми лютневих номерів.
  • Чим запам’ятався лютий
  • Якою має бути жінка Коло та навколо 8 березня завжди багато різних голосів, тобто думок і поглядів про те, якою має бути справжня жінка. Ось позиція адептів традиційних родинних цінностей. Жінці належить бути заміжньою. До заміжжя бажано невинною. І вельми поступливою. Ось лунають голоси радикальних (підкреслимо — радикальних!) феміністок. «Пересядь із голки чоловічого схвалення на…». «Домінуй, володарюй, принижуй!»
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі