№20

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2019/№ 20 Інші номери журналу ›
  • Не зареєстрували ПН. Отримайте три штрафи?! За матеріалами категорії 101.27 Бази знань
  • Критерії ризиковості в Електронному кабінеті Правду кажуть: «Довіряй, але перевіряй!». Перевірити, чи потрапляють податкові накладні (ПН)/розрахунки коригування (РК) до тих, що блокуються, можна в Електронному кабінеті (далі — ЕК). Подивимося, які дані з нього можна дізнатися.
  • Послуги від «нереза» неплатнику ПДВ Відомий вислів «Багаті теж плачуть» стосовно теми нашої статті можна перефразувати так «Неплатники теж платять». Дійсно, за певних обставин навіть особи, які не зареєстровані як платники ПДВ, можуть отримати собі «на голову» таке щастя, як податкові зобов’язання із цього податку. Давайте згадаємо, коли саме це буває!
  • Декларація про доходи фізособи – 2018 Озирнутися не встигнете, як настане велика п’ятірка вихідних: пасхальні свята, що плавно перетікають в маївку. А щоб до бочки веселощів не потрапила ложка дьогтю, краще заздалегідь потурбуватися про обов’язкову програму. У цьому випадку ми маємо на увазі декларування доходів фізичних осіб. Щоб розібратися, чи повинні ви подавати цю форму звітності, в які строки треба укластися, що треба врахувати при її заповненні, читайте цю статтю.
  • Податкова знижка: як її отримати? Якщо у вас є зарплатний дохід і при цьому ви протягом року понесли певні витрати, які можуть бути включені в податкову знижку, то ви можете повернути частину ПДФО, сплаченого раніше із зарплатних доходів. Про те, як це зробити, читайте далі.
  • Особисті витрати оплачено з КПК: як оформити? Директор, перебуваючи в закордонвідрядженні, витратив з корпоративної платіжної картки (КПК) 50 дол. США на особисті потреби. Відшкодуванню ці витрати не підлягають. Як оформити таку операцію? Чи треба відображати її в авансовому звіті? Чи повинен директор повернути підприємству витрачені на себе кошти? Чи можна зробити взаємозалік?
  • Підсумкова ПН у роздрібній торгівлі Підприємство складає підсумкові ПН. Перед початком робочої зміни у скриньці РРО є розмінна монета. Наприкінці робочої зміни здійснюється інкасація виручки за день, а також інкасується частина наявної розмінної монети. На яку суму повинна складатися підсумкова ПН: на суму виручки чи на суму фактично інкасованої готівки?
  • Зарплата готівкою: скільки можна? Сколько слухов наши уши поражает! Сколько сплетен разъедает, словно моль!* Щойно з 15 лютого запрацювали чергові зміни до касових правил**, як НБУ навздогін запропонував для обговорення проект наступних — щодо обмеження готівкових розрахунків. Традиційно ця тема викликає глухий спротив наших співвітчизників. А якщо ще й розпустити неправдиві чутки, скажімо, про те, що ось-ось стане неможливим одержати зарплату готівкою на суму понад 15 тис. грн., то це точно не сподобається багатьом. Та чи так це насправді? Чи планує НБУ такі непопулярні заходи?
  • У відрядження з відпустки: чи можна оплатити дорогу? Директор відбув у відрядження до Москви з Праги, де перебував у відпустці. Повернувся вже до Києва, на постійне місце роботи. Чи можна відшкодувати вартість квитка Прага — Москва?
  • Два і більше РРО: скільки підсумкових ПН виписувати? Для проведення розрахунків підприємство використовує десять РРО. Скільки підсумкових податкових накладних йому слід виписувати: одну загальну або десять (на кожен РРО окремо)?
  • Зміни в Класифікатор професій Чули, посада інспектора з обліку і бронювання військовозобов’язаних стала називатися якось інакше. Підкажіть, як у цьому випадку внести зміни до кадрових документів? Чи треба цю інформацію відображати в таблиці 5 Звіту з ЄСВ?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі