№70

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2019/№ 70 Інші номери журналу ›
  • Декілька оплат/відвантажень на день: скільки ПН? Умови договорів різноманітні: товари можуть відвантажуватися партіями/оплата може перераховуватися у декілька етапів. Але що як відбувається декілька оплат/відвантажень в один і той же день? Як бути у такому разі із складанням податкових накладних (ПН): знадобиться їх декілька чи можна обійтися однією ПН на увесь денний обсяг? Давайте з’ясовувати.
  • Еквівалент ціни в іноземній валюті: застосовуємо правильно Сьогодні гривня поводиться порівняно стабільно. Але так було не завжди. Тому є сенс не сподіватися на щось у майбутньому, а підстрахуватися на випадок можливого знецінення нацвалюти. Для цього ціну товарів у внутрішньоукраїнських договорах* прив’язують до іноземної валюти. Давайте розберемося, наскільки законні такі дії. Ну і, звісно ж, з’ясуємо бухгалтерські та податкові наслідки визначення грошового еквівалента зобов’язання в інвалюті.
  • Продаж товару у розстрочку При придбанні дорогих товарів (машин, обладнання) не кожен покупець може одразу сплатити їх повну вартість. Розуміючи це, українські постачальники частенько пропонують дорогий товар у розстрочку (під процент), приймаючи оплату за товар частинами протягом визначеного в договорі строку. Про те, як сторонам правильно впоратися з обліком купівлі-продажу товарів у розстрочку ми зараз і поговоримо.
  • «Зведена» позначка в податковій накладній Останнім часом не вщухають запитання відносно помилок у реквізиті «Зведена податкова накладна». Як бути, якщо ознаку зведеності помилково не вказали? Що робити, якщо заповнили її у звичайній — не зведеній — податковій накладній (ПН)? Чи треба виправляти такі помилки і як це зробити правильно? Розбираємося.
  • Товарна позика від засновника: досліджуємо підводні рифи Підприємство в процесі своєї господарської діяльності зіткнулося з тимчасовим дефіцитом будівельних матеріалів. Щоб не зупиняти роботу, звернулися до засновника (фізичної особи), у якого вони на той момент часу були в наявності. У свою чергу засновник готовий їх на якийсь час позичити. Чи можна оформити позику від засновника товарними цінностями і як таку операцію відобразити в обліку підприємства-позичальника? Давайте розбиратися разом.
  • Як фізичній особі оголосити себе банкрутом? Уявіть: узяли ви кредит у банку. І ось настав час його віддавати, а грошей у вас зовсім немає. Ця історія — далеко не вигадка. Згадайте кризу 2014 року і різкий стрибок курсу долара… Чи є вихід із цієї ситуації? З 21.10.2019 р. законодавець як вихід пропонує банкрутство фізичної особи. Як усе повинно відбуватися? Яка ціна позбавлення від боргу?
  • Виростив, продав — оподаткуй Як оподатковуються доходи, отримані громадянами від продажу власної сільгосппродукції, а саме продукції рослинництва?
  • Бухгалтерський тест за серпень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми серпневих номерів.
  • Чим запам’ятався серпень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі