№60

Податки & бухоблік, липень, 2020/№ 60 Інші номери журналу ›
  • Форма № 20-ОПП: знову про деталі У «Податки & бухоблік», 2020, № 50, с. 2 ми окреслили ситуації, коли неподання ф. № 20-ОПП може створити платнику реальні проблеми. Ваші відгуки показали, що ця тема є надзвичайно актуальною. Нас буквально засипали запитаннями. Тому ми вирішили присвятити їй ще одну статтю, з конкретними прикладами заповнення ф. № 20-ОПП.
  • Нестійке постачання: поворотний РК чи зворотний продаж? Постачальнику блокують мінусові РК на повернення частини товару. Щоб уникнути подальших блокувань поворотних РК, він просить покупця замість повернення проводити зворотне постачання за тією ж вартістю та із складанням податкової накладної. Чи не заблокують такі ПН? Чи можуть бути інші проблеми із зворотним постачанням?
  • Z-звіт: коротко про головне У суб’єктів господарювання постійно виникають різні питання, які стосуються створення Z-звіту. Щоб їх було менше, давайте розберемося з ними далі.
  • Трудова доплата до мінімалки Доплату до мінімалки ми з вами обговорювали вже не раз. Але запитань, як і раніше, залишається чимало. Левова частка їх стосується розрахунку такої доплати при різних формах оплати праці (відрядній, погодинній тощо). Не менше запитань виникає й у зв’язку з тим, що в ст. 31 Закону про оплату праці* досить стисло говориться про виплати, які входять у гарантований розмір мінзарплати. Тому в цій статті зосередимо увагу саме на цих моментах.
  • Продаємо квартиру: які витрати несе покупець та продавець? Якщо ви вирішили продати або придбати квартиру, то напевно захочете заздалегідь підрахувати всі можливі супутні витрати при укладенні правочину. А їх, варто сказати, «по дрібниці» набігає пристойно, особливо якщо врахувати, що сума правочину не маленька, а деякі з цих витрат сплачуються у відсотках від суми правочину. Скільки приблизно? З’ясуємо саме зараз. А заразом і подивимося, чи можна десь на таких додаткових витратах зекономити. Уточнимо: розглядати будемо тільки варіанти, коли фізособа продає нерухомість іншій фізособі.
  • Карантин триватиме все літо — до 31 серпня За матеріалами інформаційних агентств
  • Мораторій та адмінштраф за ЄСВ-порушення За матеріалами категорії 107.01 Бази знань
  • Різниці при зміні спрощеної системи на загальну За матеріалами категорії 102.11 Бази знань
  • Допомога по частковому безробіттю: «Шо, опять?» Постанова КМУ від 15.07.2020 р. № 600
  • ФОП на ЄП видав фіндопомогу: чи загрожує це його статусу? Підприємець — єдиноподатник групи 2 надав поворотну фінансову допомогу (ПФД) юридичній особі. У встановлений строк позика не повернена. Чи можуть ФОП виключити з лав платників єдиного податку (ЄП) за цю операцію? (м. Ужгород)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі