№49

Податки & бухоблік, червень, 2020/№ 49 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Регулювання оплати праці Як ви знаєте, прийняття на роботу, звільнення, а також трудова діяльність кожного працівника мають бути належним чином задокументовані. Водночас нерідко виникають запитання, у якому випадку які документи слід складати. Пропонуємо із цим розібратися. Зі спецвипуску ви дізнаєтеся, як правильно скласти найрізноманітніші документи, що регламентують організацію праці та її оплату на підприємстві, а також знайдете їхні зразки. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, податковий експерт Наталія Чернишова та експерт з питань оплати праці Олена Савченко.
  • Правила внутрішнього трудового розпорядку Правила внутрішнього трудового розпорядку (далі — Правила) — це локальний нормативний акт, який регламентує організацію праці на підприємстві.
  • Штатний розпис Згадку про цей документ можна знайти в ч. 3 ст. 64 ГКУ. Згідно із цією нормою, підприємства самостійно визначають свою організаційну структуру, встановлюють чисельність працівників і штатний розпис. Проте визначення терміна «штатний розпис» законодавство не містить.
  • Посадові (робочі) інструкції Посадова (робоча) інструкція — це документ, який установлює основні завдання, обов’язки, права і відповідальність працівників підприємства у процесі здійснення ними своєї діяльності. У ній прописують функції та завдання працівника на певній посаді (роботі), а також взаємозв’язки між посадами. Про те, як скласти посадову (робочу) інструкцію і що при цьому врахувати, поговоримо далі.
  • Рух кадрів (ч. 1) У цьому розділі поговоримо про документи, складання яких обумовлене рухом кадрів: прийняттям на роботу, внутрішнім переміщенням і звільненням працівників. Розпочнемо з першого етапу — прийняття працівника на роботу.
  • Рух кадрів (ч. 2)
  • Робота і відпочинок: складаємо документи правильно (ч. 1) Закінчивши з документуванням руху кадрів, перейдемо до розгляду документального оформлення безпосередньо самого процесу праці. Про ці питання ми зараз і поговоримо. Зокрема, ми розповімо, як оформити залучення працівників до роботи у вихідні та святкові (неробочі) дні, а також до надурочної роботи, розберемо встановлення працівникам неповного робочого часу, а також вивчимо порядок оформлення щорічних відпусток.
  • Робота і відпочинок: складаємо документи правильно (ч. 2)
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі