№26

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2020/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Карантин: уточнюємо плату за землю Починаючи з 18 березня набув чинності «антивірусний» Закон України від 17.03.2020 р. № 533-ІХ*. Він, крім усього іншого, змінив порядок сплати у 2020 році земельного податку та орендної плати за державну і комунальну землю. У цій статті розповімо, яким чином на ці зміни мають відреагувати платники плати за землю.
  • Лихо не без добра, або Уточнюємо податок на нерухомість У розпал карантину законодавець дозволив не сплачувати, крім плати за землю, ще й податок на нерухоме майно. Що ж треба для того, щоб зекономити на сплаті цього податку?
  • Хто і як працює під час карантину? Після введення в Україні карантину через загрозу пандемії коронавірусу чималій кількості суб’єктів господарювання було заборонено здійснювати свою діяльність. А хто має право працювати в цей період? Відповідь на це запитання шукайте у статті.
  • Карантин: облік простоїв і відпусток Режим карантину, обмеження/заборона окремих видів діяльності призвели до того, що роботодавцям довелося вирішувати питання зайнятості працівників. Добре, якщо воно вирішилося на користь роботи вдома. Проте є роботодавці, які вимушені були відправити працівників у відпустки або ввести простій. Саме для них та їх працівників наша сьогоднішня стаття.
  • Податкова накладна: рядок за рядком Переоцінити значення податкової накладної (ПН) у житті будь-якого підприємства — платника ПДВ важко. Правильно складена і зареєстрована ПН — запорука коректного ПДВ-обліку не лише продавця, але й покупця. І навпаки: помилки в ПН обіцяють продавцеві як мінімум додатковий клопіт з їх виправлення, а покупця взагалі можуть позбавити податкового кредиту. Перейнявшись важливістю цього документа, в сьогоднішній шпаргалці згадаємо найважливіші правила заповнення основних реквізитів ПН.
  • Карантинна відпустка ФОП на ЄП Уведення карантину в Україні змушує багатьох фізичних осіб — підприємців (ФОП) призупиняти свою діяльність. У зв’язку з цим за березень і квітень ФОП (у тому числі єдинників) законодавці звільнили від ЄСВ за себе*. А ось про єдиний податок (ЄП), схоже, забули. Але для ФОП груп 1 і 2 величина ЄП є фіксованою, тобто працюєш чи ні — плати! Вихід — піти у відпустку. За яких умов, на який строк і що для цього треба зробити? Про це наша розмова.
  • Як Кабмін контролюватиме ціни «Коронавірусний» Закон України від 17.03.2020 р. № 530-IX* зобов’язує Кабмін у межах своїх повноважень проконтролювати ціни на ліки, товари медпризначення і соціально значущі товари. Стосовно останніх виникають запитання. Наскільки довгі руки у Кабміну? Що таке «соціально значущі товари»? І що буде, якщо порушити норми про ціни? Про це — в нашій статті.
  • Несвоєчасна реєстрація ПН (АН) та РК — без штрафів! За матеріалами категорії 101.28 Бази знань
  • Календар бухгалтера на квітень 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі