№41

Податки & бухоблік, травень, 2021/№ 41 Інші номери журналу ›
  • Нульова декларація та амністія капіталів. Скоро в податкових країни! Зазвичай на сторінках нашого журналу ми говоримо про оподаткування у суб’єктів господарювання. Однак законопроєкт № 5153 наробив стільки галасу, що ми просто змушені його прокоментувати. Так, він не стосується напряму бухгалтерів. Але директор чи засновник, напевно, попросять саме свого бухгалтера пояснити, що там знову придумали законодавці. У цій статті відповідаємо на найбільш поширені запитання щодо так званої амністії капіталів.
  • Вказуємо код КОАТУУ у звітності Минулого року в Україні відбувалися адміністративно-територіальна реформа та децентралізація. У зв’язку з цим утворились нові райони, а також об’єднані територіальні громади. Крім того, з початку 2021 року почав діяти новий кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад. Як усе це вплинуло на звітування у 2021 році, обговоримо далі.
  • Індексація: вже для січня-2021 Ось і дочекалися. У червні право на індексацію з’являється у тих працівників, яким оклади (тарифні ставки, відрядні розцінки) підвищували в січні 2021 року. Вам цікаво, чому дорівнює сума індексації та як її розрахувати? Чи, може, ви бажаєте позбавитися необхідності індексувати зарплату працівникам? Тоді приєднуйтесь до нашої розмови. Відповіді на ці та багато інших індексаційних запитань ви знайдете у цій статті.
  • Назва товару в чеку РРО Питання про назву реалізованих товарів у чеках РРО постійно надходять на нашу гарячу лінію. Чи повинне це найменування збігатися з даними вхідних документів, якщо товар придбано? Чи можна укрупнювати в чеку РРО назви товарів? І якщо можна, то наскільки? І чи повинні збігатися між собою найменування товару в чеку РРО і в підсумковій ПН, якщо товар продано за готівку? Про це поговоримо у сьогоднішній статті!
  • У відрядження за турпутівкою Директор підприємства має намір поїхати у відрядження за кордон, в якому планує провести декілька ділових зустрічей і відвідати декілька конференцій. При цьому для поїздки у відрядження він збирається придбати путівку у турагентства. Чи можна так чинити і якщо так, то як оформити таке відрядження?
  • Житлові субсидії: версія «травень-2021» У цей непростий час тема субсидій актуальна як ніколи! Можливо, тому саме зараз Кабмін вирішив внести зміни в порядок їх надання. Так, вже вкотре… Що для нас підготували урядовці і чи стане легше від нововведень? Давайте розбиратися.
  • Єдиний податок не потрапив до ряд. 14 ФОП на ЄП третьої групи заповнив декларацію за I квартал 2021 року і сплатив розраховану в ряд. 11 декларації суму єдиного податку (20 тис. грн). Але, як виявилося, до ряд. 14 поданої декларації сума зобов’язань з єдиного податку не перенеслася (залишилася порожньою). Чим це загрожує ФОП? Чи треба виправляти декларацію?
  • Індексуємо зарплату за червень 2021 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2021 роки виплачено в травні 2021 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у квітні 2021 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2021, № 31, с. 23.
  • Звітність із ПДВ: у гривнях без копійок За матеріалами категорії 101.24 Бази знань
  • Мінбаза для сільгосппродукції за ПДВ-ставкою 14 % За матеріалами категорії 101.16 Бази знань
  • Коли з ф. № 5 потрібні розгорнуті примітки Ми — аудитзобов’язане підприємство, звітуємо за нацстандартами. Раніше щорічно у складі річної фінансової звітності подавали Примітки за формою № 5. Проте при аудиті цього року аудитори сказали, що до форми № 5 потрібні розгорнуті примітки з поясненнями. Чи це так?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі