№91

Податки & бухоблік, листопад, 2021/№ 91 Інші номери журналу ›
  • ФОП: товарний облік Пам’ятаєте? Так, у «Податки & бухоблік», 2021, № 31, с. 24 ми вже коментували мінфінівський проєкт обліку товарних запасів у ФОП. Уже тоді ми іронізували з приводу того, що проєкт з’явився на 20 років пізніше, ніж вимога у п. 12 ст. 3 Закону про РРО. І от тепер у буквальному сенсі не пройшло і півроку, як проєкт перетворився на повноцінний нормативний акт. Текст уже є. Сьогодні розберемося в ньому!
  • Якщо працівник проти вакцинації… З 8 листопада поточного року запрацювала норма про відсторонення працівників без COVID-вакцинації. Але стосується вона далеко не усіх! Що робити із співробітниками, які хочуть працювати в червоній зоні без обмежень? Що відбуватиметься з тими, для кого вакцинація наразі є обов’язковою? І що загрожує роботодавцеві, якщо він проігнорує вимоги щодо наявності вакцинації у своїх працівників? Давайте розбиратися.
  • Відмова від вакцинації: «танці» з працівниками Про COVID-заборони та карантинні вимоги, установлені сьогодні для роботодавців та їх працівників, ви прочитали в статті «Якщо працівник проти вакцинації…». Зараз же пропонуємо розібратися з кадрово-бухгалтерськими питаннями. Як відсторонення (переведення, направлення у відпустку, на дистанційку) оформити та як табелювати? Чи потрібно оплачувати такі періоди? Чи дотягувати до мінімалки зарплату? Як сплачувати ЄСВ? Що робити, якщо працівник «у вигнанні» захворіє? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете в нашій статті. Тож приєднуйтесь до розмови.
  • Сплатив за навчання — отримай податкову знижку Податкова знижка — це корисний інструмент, адже з її допомогою можна повернути з бюджету частину (а то й усю суму) сплаченого із зарплати ПДФО. Найбільш популярною є податкова знижка на навчання. Як її отримати і що для цього потрібно.
  • Режим роботи водіїв: готуємося до змін Робота водіїв особлива і для її організації, окрім КЗпП, необхідно застосовувати ще й спеціальне Положення № 340*. До нього наказом Мінінфраструктури від 24.06.2021 № 337 були внесені зміни, які запрацюють з 10.12.2021. Пропонуємо за допомогою нашої статті вивчити особливості регулювання робочого часу та часу відпочинку водіїв за оновленими правилами.
  • Проценти резиденту Бельгії: трагікомедія продовжується в суді Рішення Житомирського окружного адмінсуду від 25.10.2021 у справі № 240/15240/21 (reyestr.court.gov.ua/Review/100550273)
  • Заховатися від РРО на ЄП групи 1 З початку 2022 року ФОП — платники ЄП груп 2 — 4, які торгують товарами за готівку чи з використанням електронних платіжних засобів (платіжних карток), мають застосовувати РРО. Така РРО-повинність не стосується тільки ФОП — платників ЄП групи 1. Тому тим підприємцям, які й у 2022 році бажають працювати без РРО, є резон перейти на ЄП у групу 1. Хто може зробити такий крок і які це принесе дивіденди, читайте далі.
  • Класифікатор професій: зустрічаємо Зміни № 10 До Класифікатора професій ДК 003:2010 знову внесено зміни (Зміни № 10*). Запрацювали вони одразу в день затвердження, тобто з 25 жовтня 2021 року. Перехідного періоду не передбачили. Ну а навіщо? Роботодавці самі якось «розрулять». Проте ми не залишимо вас один на один зі змінами. Давайте розглянемо, що змінилося та як діяти, якщо вас зачепили зміни.
  • Нові-старі первинні водокористувачі Закон України від 08.09.2021 № 1726-IX
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі