№95

Податки & бухоблік, листопад, 2021/№ 95 Інші номери журналу ›
  • Об’єднаний звіт: виправляємо помилки в Д1 та Д5 Ситуація: податковий розрахунок за звітний квартал прийнято контролерами. Проте після завершення граничного строку звітування виявлено, що в Д1 та Д5 помилково не вказали працівника, а в Д2 забули вказати працівницю, яка пішла у відпустку для догляду за дитиною. Як виправити такі помилки звичайному роботодавцю, запитує читач. Відповідаємо.
  • «Бонус Плюс»: особливості обліку У цій статті мова піде про програму лояльності від ПриватБанку «Бонус Плюс»*. Суть її полягає в тому, що при розрахунках банківською карткою в магазинах (учасниках програми) частину витрачених на придбання коштів банк зараховує на бонусний рахунок покупця. Накопиченими таким чином бонусами покупець надалі може оплатити покупки у будь-якому з магазинів — учасників цієї програми. На практиці вона давно завоювала популярність як серед продавців, так і покупців. Проте питання, пов’язані з відображенням таких операцій в обліку продавця, залишаються. Тому ми і вирішили повернутися до цієї теми.
  • Помер працівник: як діяти роботодавцю Cмерть працівника — це подія, яка вимагає від роботодавця певних дій. Слід припинити трудові відносини з працівником та зробити остаточний розрахунок належних йому виплат. Кріт того, може постати питання з допомогою на поховання від ФСС. А ще можна надати таку допомогу за власний кошт. Пропонуємо до вашої уваги алгоритм дій, що дозволить не гаяти час на пошуки інформації, як зробити все це без зволікань і з чітким дотриманням законодавчих норм.
  • Лікарняні: боротьба триває Що робити, якщо в П. І. Б. працівника в е-лікарняному є помилка? Чи може електронний лікарняний бути продовжений паперовим? Чи може лікарняний по догляду за дитиною бути тривалістю понад 14 днів? На ці запитання відповідали фахівці ФСС, а ми наводимо вам найважливіше.
  • Куди йде… переплата з ПДВ В інтегрованій картці платника (ІКП) значиться переплата з ПДВ. Щоб скористатися нею, підприємство хоче подати поточну декларацію і занизити в ній податкові зобов’язання (ПЗ) за звітний період. А вслід у період з 21-го по 30-те число (тобто після граничного строку подання ПДВ-декларації, але до граничної дати сплати) подати уточнюючий розрахунок (УР). Чи спишеться в такому разі переплата з ПДВ у сплату ПЗ за збільшуючим УР? Або ж, окрім фінансових втрат у вигляді 3 % самоштрафу, така хитрість ні до чого не приведе? Давайте проаналізуємо цю ситуацію детально.
  • Запізнілий підзвіт: як облікувати? Як бути, якщо працівник витратив власні кошти та оплатив для потреб підприємства якісь послуги (приміром, послуги зв’язку, автомиття, ксерокопіювання, комуналку і тому подібне), проте відзвітував про це із запізненням — приніс авансовий звіт через три місяці. Як провести такий запізнілий підзвіт в обліку? В якому періоді показувати витрати і відображати податковий кредит з ПДВ? Давайте все з'ясуємо.
  • Облік товарних запасів ФОП: приклади У «Податки & бухоблік», 2021, № 91, с. 2 ми вже розповідали вам, що порядок обліку товарних запасів у ФОП оформився в конкретний нормативний документ*. І от, 26 листопада цей документ вже набрав чинності. Отже, товарний облік у ФОП офіційно стартував. Протягом останніх тижнів від вас надходили численні запитання щодо нового порядку. У цій статті ми зібрали їх докупи і даємо відповіді!
  • Є авто на балансі? Військовий облік! До нас стали часто надходити запитання читачів щодо необхідності подання до військкоматів відомостей про їх транспортні засоби. Крім того, до нас звернувся читач щодо такої ситуації. Юрособа (ТОВ) придбала авто. У поліції його на облік не ставлять і кажуть: «Спочатку йдіть до військкомату й отримуйте довідку про взяття авто на облік у військкоматі». Без такої довідки реєстрацію авто не здійснять. Читача цікавить, чи законні такі вимоги й чим вони встановлені? Давайте, шановні читачі, розглянемо паралельно ці питання з однієї («авто-військової») сфери.
  • Чотири ходки на день: скільки треба первинки? Наше підприємство — Покупець товару. Відвантаження товару (8000 кг) — перша подія, і ми отримаємо від Продавця видаткову та податкову накладні на весь обсяг. Але за договором доставка товару здійснюється за рахунок Покупця зі складу Продавця. Авто Перевізника може перевезти лише 2000 кг за раз і протягом дня робить 4 ходки. Передача товару та перевезення зі складу Продавця на наш склад будуть здійснені в один день. Як правильно документально оформити ці операції: Продавець виписує видаткову накладну на 8000 кг, потім оформляємо один акт приймання-передачі товару на 8000 кг чи чотири акти по 2000 кг? І ТТН — на кожну поїздку (4 ТТН з товаром по 2000 кг)? Перевізник у цій ситуації повинен надати акт на послуги перевезення — єдиний із зазначенням кількості поїздок із цього придбання?
  • Що буде у грудні
  • Календар бухгалтера на грудень 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі