№7

Податки & бухоблік, січень, 2022/№ 7 Інші номери журналу ›
  • Д1 та 4ДФ: якщо шаманили із зарплатою/лікарняними Працівнику нараховано трудову виплату: зарплату, лікарняні чи відпускні. Проте згодом виявилося, що виплату слід відкоригувати, наприклад, у зв’язку з уточненням відпрацьованого часу чи виявленою помилкою. Як такі коригування відобразити в Д1 та 4ДФ Розрахунку? Зараз усе розповімо.
  • Звітуємо про трудову квоту Початок року — це гаряча звітна пора для підприємств. Серед нагальних справ, зокрема, й щорічне звітування до центру зайнятості про виконання так званої трудової квоти. Треба зазначити, що у багатому на законодавчі нововведення 2021 році змін у правилах подання та заповнення цієї звітності не відбулося. Тому можна діяти за старою схемою. До того ж легко і швидко підготувати квотний звіт допоможе наша стаття.
  • Плата за землю — 2022: про головне Новий рік стартував. А це значить, що вже не за горами подання звітності з плати за землю (земподатку та орендної плати) на 2022 рік. У цій статті згадаємо основні принципи і новинки цього податку у 2022 році.
  • З мікро- в малі та навпаки: мігруємо із групи в групу Незабаром завершиться звітна пора за 2021 рік. А отже, нам належить визначитися з категорією свого підприємства для фінансової звітності за поточний 2022 рік. Цілком можливо, що розмірність підприємства змінилася і доведеться переміститися з класифікаційної групи перебування в іншу категорію. Як бути підприємству, що втратило мікростатус і не створювало забезпечення/резерви? А якщо, навпаки, виявилося, що підприємство стало вписуватися в мікрокритерії? Обговоримо наслідки такого переходу.
  • Звіт за рік ФОП, які змінили систему З поданням декларації «корінними» ФОП-загальносистемниками ми розібралися в тематичному номері «Податки & бухоблік», 2022, № 4, с. 18. Проте є й такі ФОП, які у звітному 2021 році змінили систему оподаткування із загальної на спрощену і навпаки. Як відзвітувати таким ФОП-перебіжчикам, поговоримо саме сьогодні.
  • Нові правила відображення від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років Інформаційний лист ДПСУ від 18.01.2022 № 1/2022 (витяг)
  • Форма № 20-ОПП: УПК від Мінфіну УПК, затверджена наказом Мінфіну від 12.01.2022 № 7
  • КМУ обмежив ціни на продукти Постанова КМУ від 12.01.2022 № 1
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі