№46

Податки & бухоблік, червень, 2022/№ 46 Інші номери журналу ›
  • Блокування ПН та його наслідки Закон № 2260 перезапустив процедуру реєстрації податкових накладних у ЄРПН. Звичайно ж, з урахуванням специфіки, яку має цей процес під час воєнного стану. Але цей перезапуск має і зворотню сторону. З рестартом ЄРПН-реєстрації поруч одразу ж з’явився і її не дуже приємний супутник — процедура блокування такої реєстрації. Чому ЄРПН-блокування є небажаним і до яких наслідків воно призводить? Із цього починаємо сьогоднішній номер!
  • Без паніки або Що робити, коли заблокували ПН? Процедуру ЄРПН-реєстрації з початком війни на тривалий час було паралізовано. Тож можна собі уявити почуття бухгалтера, який після ЄРПН-реєстарту кинувся реєструвати весь «шлейф» своїх воєнних (а може і довоєнних) ПН і отримав «блок». Менше з тим, тут, як і в будь-якій воєнній ситуації, панікувати не слід. Потрібно робити конкретні кроки, аби розблокувати заблоковані ПН. Саме про ці кроки ми і будемо зараз говорити!
  • Ризиковий платник — нещастя для ПН Якщо ПН/РК блокуються, то передусім важливо з’ясувати причину блокування. Достатньо часто нею може виявитися те, що платник — ризиковий. А в такому разі нічого хорошого не світить. Оскільки на більшість ПН/РК, що відправляються на реєстрацію ризиковим платником, чекає блокування. Про те, як платник податків може опинитися в ризикових і як боротися із цим статусом, зараз поговоримо.
  • Таблиця даних: як заповнити та подати, щоб було більше шансів на її прийняття? Захиститися від блокування податкових накладних можна, подавши Таблицю даних платника податку. Чи є особливості в її поданні в умовах воєнного стану? З якими проблемами найчастіше стискаються платники при поданні Таблиці? Як її заповнити та які пояснення до неї додати, щоб було більше шансів на її врахування податківцями? Ці та інші питання обговоримо в статті
  • Форма № 20-ОПП як причина блокування ПН Чи буде неподання ф. №20-ОПП причиною для блокування податкових накладних під час дії воєнного стану?
  • Як уникнути блокування ПН/РК Блокування податкових накладних (ПН)/розрахунків коригування (РК) створює чимало проблем для платників ПДВ. А чи є можливість уникнути чи попередити блокування? Про це поговоримо в статті.
  • «Відсічемо усе зайве» або Ознаки безумовної реєстрації Порядок блокування податкових накладних визначає так звані «відсікаючі» ознаки. Ті накладні, які підпадають під «відсікаючі» ознаки не повинні викликати жодних запитань. Що ж це за такі ознаки, які дають право на таке щастя? Давайте подивимося!
  • Оскаржуємо незаконне блокування В цій статті поговоримо про оскарження рішень податківців, які стосуються блокування ПН/РК. Як оскаржити відмову в реєстрації ПН/РК в умовах воєнного стану? За якою процедурою здійснюється оскарження рішення про включення платника до переліку ризикових? Чи можна оскаржити рішення про неврахування Таблиці даних? Розберемося з цими питаннями.
  • Блокування ПН/РК. Документи та строки
  • Блокування ПН/РК: що в декларації? ПН/РК заблоковано. Коли показувати їх у декларації продавцеві й покупцеві? Чи треба чекати для цього розблокування? Які при цьому з’являються особливості? Зберемо головне в таблиці.
  • Перелік основних документів, що використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі