№50

Податки & бухоблік, червень, 2023/№ 50 Інші номери журналу ›
  • Платники спецЄП: податківці вимагають уточнитися за грудень! Багатьом платникам спецЄП почали надходити листи від податківців. У них контролери стверджують, що за грудень 2022 було неправильно заповнено декларацію зі спецЄП, а саме не заповнено ряд. 04 розд. ІІ, а тому за грудень 2022 не здійснено нарахування ЄП, про що свідчать дані Електронного кабінету. Щоб виправити цю хибу, податківці радять подати уточнюючу декларацію. Чи правомірні вимоги контролерів?
  • Зіскок зі спецЄП: чи можна відіграти назад? В історії «скасування спецЄП» на нас чекає ще багато валідольних епізодів. Черговий із них — «вечірня порада» від 15.06.2023, що не треба терміново подавати заяви про перехід зі спецЄП на класичний ЄП*. Мовляв, можливість такого переходу буде врегульовано законом про скасування спецЄП. Поговоримо, як реагувати новоствореним платникам спецЄП та ексзагальносистемникам (бо інші ніяких заяв і не мали подавати).
  • Пальне: повернення повних ставок ПДВ та акцизу Знижені ставки акцизу та 7 %-вий ПДВ на пальне діють лише до 1 липня цього року. Далі для більшості постачань повертаються «довоєнні» ставки. Нижче — стисло про основні моменти щодо повернення до старих ставок.
  • Місце діяльності ФОП-спрощенця: що це таке і з чим його їдять? ФОП може бути прописаний (зареєстрований) в одному місці, а здійснювати діяльність — зовсім в іншому. Тим більше зараз ФОП переїжджають з місця на місце і перевозять із собою бізнес. Так от, як правильно визначити місце діяльності спрощенця, як про це повідомити податківців і що буде, якщо не повідомити? Відповідаємо на найпоширеніші запитання.
  • ПСП за двома місцями роботи: розбираємося з наслідками Працівник порушив порядок застосування податкової соціальної пільги (ПСП) — користувався нею за двома місцями роботи. Податківці виявили це і направили роботодавцю повідомлення про порушення. Як у цьому випадку діяти роботодавцю? Чи несе він відповідальність за таке порушення? Зараз дізнаєтеся.
  • Норматив працевлаштування осіб з інвалідністю: вивчаємо новації Про норматив працевлаштування осіб з інвалідністю ми з вами говорили відносно недавно (див. статтю «Норматив працевлаштування осіб з інвалідністю» // «Податки & бухоблік», 2023, № 38). Та сьогодні знову пропонуємо повернутися до цієї теми. Чому? Річ у тім, що КМУ нарешті затвердив порядок надання службі зайнятості інформації, необхідної для організації працевлаштування осіб з інвалідністю, та підкоригував порядок проведення перевірок виконання нормативу. Отже, з’явилася можливість побачити картину в цілому.
  • Акцизні накладні, заявки та РК: незабаром нові форми Наказ Мінфіну від 01.02.2023 № 55
  • На декілька повернень за день — можна один РК За матеріалами категорії 101.15 Бази знань*
  • Неприбуткова організація та матдопомога працівникам: як не втратити неприбутковості? Лист ДПСУ від 25.05.2023 № 1271/ІПК/99-00-21-02-02-06
  • Компенсація зарплати: доходи за 2011 — 2023 рр. виплачено в червні 2023 року Роботодавці, які на один і більше календарних місяців затримують виплату зарплати, зобов’язані розрахувати і виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати у зв’язку з її несвоєчасною виплатою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі