№87

Податки & бухоблік, жовтень, 2023/№ 87 Інші номери журналу ›
  • Придбаваємо і використовуємо генератор: обліково-податкові нюанси Прийдешня зима обіцяє бути надскладною — все через неприпинні рашистські обстріли енергетичної інфраструктури. Тому підприємства заздалегідь почали здійснювати заходи, аби мінімізувати вплив критичної ситуації через знеструмлення — замінюють вікна та утеплюють приміщення, придбавають генератори, готують до зими свої автівки тощо. Саме особливостям обліку таких підготовчих заходів до непростої зими присвячено цей тематичний номер. А почнемо з купівлі та використання генератора. Як облікувати такий агрегат? Як списати пальне, використане для його роботи? На що ще слід звернути увагу? Розповімо прямо зараз.
  • Автомобільний акумулятор вкупі з інвертором напруги: як обліковувати таке джерело струму? Підприємство вирішило зібрати гаджет із автомобільного акумулятора та інвертора напруги з 12 на 220 вольт. До нього у період відсутності електроенергії підключатимуть освітлення приміщення, комп’ютер, іншу офісну техніку тощо. Як цей пристрій відобразити в обліку? Давайте з’ясуємо.
  • Підготовка автомобіля до зими Не за горами зима. А тому суб’єкти господарювання уже зараз розпочинають підготовку свого автопарку до зимового періоду. Під час цієї підготовки відбувається зміна мастила, оливи, фільтрів, а також шин (з літніх на зимові). Про те, як відобразити в обліку здійснення таких операцій під час підготовки автомобіля до зимового періоду, поговоримо далі.
  • Особливості списання ПММ в холоди Холодна пора року напружена не тільки для людей, але й для техніки. Витрати пального значно зростають, адже двигунам, агрегатам та пристроям у таку пору потрібен прогрів та й працювати набагато важче. Дороги теж часто-густо слизькі та складні, що теж збільшує пальні витрати… Тож у цьому матеріалі поговоримо щодо проблем застосування підвищених норм витрат пального у холодний період.
  • Міняємо вікна у приміщенні Підприємство вирішило для утеплення приміщення замінити в ньому старі дерев’яні вікна на нові металопластикові. Як правильно відобразити таку заміну в податковому та бухгалтерському обліку?
  • Відключили електроенергію/зник Інтернет: як бути користувачам РРО/ПРРО Суворі реалії сьогодення такі, що відключення електроенергії/зникнення доступу до Інтернету може статися будь-якої миті. Тож готуватися до цього треба заздалегідь. Технічний бік питання залишимо відповідним спеціалістам. Нас цікавить, як працювати користувачам РРО/ПРРО за відсутності цих благ цивілізації. Чи можливо це і якщо так, то що для цього треба? А може, краще не працювати взагалі? Що з цього приводу каже РРОшне законодавство?
  • Якщо акумулятор відпрацював своє Акумулятор на авто — витратний компонент, який неминуче зношується в процесі експлуатації. Зазвичай його замінюють лише після того, як він вичерпає свій ресурс. Але так складається не завжди. Практика свідчить, що слабкі місця автомобільних акумуляторів видно саме взимку. Тож із настанням холодів часто постає питання заміни старого акумулятора на новий. Що треба при цьому враховувати, читайте в статті.
  • Торгівля генераторами, павербанками тощо: закриваємо перехідні операції Сподіватись на краще, а готуватись до гіршого закликають українців напередодні другої воєнної зими. Тож попит на павербанки, генератори та інше енергетичне обладнання, очевидно, тільки зростатиме. Що слід ураховувати при продажу таких товарів у частині оподаткування ПДВ? Відповідь на це запитання знадобиться як новачкам, так і бувалим торговцям.
  • Вимкнули світло: що робити зі звітністю, податковими накладними, сплатою податків? Світло вимкнули, а ви не встигли подати звіт, зареєструвати ПН/РК або ж сплатити податки. Така ситуація цілком імовірна під час цієї зими. На жаль, прогнози не обіцяють нам нічого хорошого… Виникає закономірне запитання: чи можна захиститися від штрафів у цьому випадку? Якщо можна, то як це зробити? У цій статті знайдемо відповіді разом.
  • Календар бухгалтера на листопад 2023 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі