№10

Оплата праці, травень, 2015/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Про додаткову відпустку за безперервну роботу медичним працівникам Лист від 22.01.2015 р. № 649/0/14-15/13
  • Путівник картою відпускних: маршрути точних розрахунків Травневі дні налаштовують на активний відпочинок (велосипеди, прогулянки, вилазки), та що там — кричать про відпускний час. Тепла пора року — найбажаніша для проведення оплачуваних відпусток у працівників. Чекає не менш гарячий період і бухгалтера, адже саме йому випала честь розрахувати фундамент законного відпочинку — відпускні. Прийшов час освіжити знання з оплати щорічних відпусток і соцвідпусток на дітей. Будьте пильні! Адже зигзаги у трудовому житті працівників можуть принести сюрпризи при визначенні відпускних. Але зупинятися не варто — тут бухгалтеру доведеться пригадати численні роз’яснення офіційних осіб. Як виконати план просування оперативно? Достатньо вивчити цю статтю.
  • Внутрішні рокіровки: зміна статусу основний працівник ↔ сумісник і працезарплатні наслідки Ситуація, коли працівник хоче «всередині» в одного й того самого роботодавця перейти з основного місця роботи на сумісництво (або навпаки), зустрічається на практиці все частіше. Як документально оформити зміну статусу працівника? Податки та збори справляти окремо за кожною «статусною» зарплатою чи сумарно? Як відобразити зміну статусу в зарплатній звітності? Чи можна прийняти на роботу за сумісництвом працівника, в якого немає основного місця роботи, наприклад, щоб зекономити на ЄСВ? Давайте розбиратися.
  • Допомога по безробіттю і страховий стаж Чи включається до страхового стажу для оплати періоду тимчасової непрацездатності період отримання допомоги по безробіттю?
  • Оплачуємо «сумісницький» лікарняний: усі норми як на долоні Питання обчислення лікарняних хвилюють багатьох. Справа ця настільки клопітна, відповідальна і виснажлива, що бухгалтер, немов капітан на своєму кораблі «Розрахунок», обійшовши велике і маленьке підводне каміння та рифи і впевнено причаливши до гавані з радісним вигуком «Yes! Я зробив це!», знаходить довгоочікуваний спокій. І це тільки при розрахунку лікарняних основних працівників! Що вже казати про сумісників... При оплаті їхніх лікарняних листків бухгалтеру доводиться долати нові перешкоди та лабіринти. Сьогодні тримаємо курс на правильний розрахунок лікарняних сумісникам. Навчіться вміло лавірувати у відкритому морі «лікарняних» запитань, залишаючи позаду обмілини, перешкоди, підводне каміння та рифи такого заплутаного та неспокійного соцстрахівського законодавства!
  • Лікарняні сумісникам: розбираємо на прикладах Теорія — добре, а ось теорія з прикладами — ще краще. У цій консультації ви знайдете числові приклади, які допоможуть розплутати клубок незрозумілостей, що залишилися, і запитань при розрахунку суми оплати періоду тимчасової непрацездатності працівнику-суміснику.
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у травні 2015 року Компенсацію виплачують роботодавці в разі затримки виплати зарплати на один і більше календарних місяців. Тобто розрахувати та нарахувати компенсацію зобов’язані тільки ті підприємства, установи та організації, які несвоєчасно виплачують зарплату своїм працівникам.
  • Переукладання або продовження контракту: кадрові наслідки З керівником установи укладено контракт, строк дії якого закінчується 03.06.2015 р. Прийнято рішення про переукладання контракту з таким працівником ще на один строк. Чи необхідно укладати новий контракт або можна продовжити дію чинного? Чи припиняються трудові відносини у такому випадку? Як відобразити такі зміни у кадровому діловодстві та трудовій книжці працівника?
  • Учитель у декреті: як розподілити години педнавантаження для індивідуального навчання Учитель школи працює на повну ставку. Чи можна його донавантажити годинами індивідуального навчання іншої вчительки того ж фаху, яка з 29.04.2015 р. перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами? Якщо так, то як правильно оформити таке донавантаження? Як зміниться ситуація після виходу основної працівниці із соціальної відпустки для догляду за дитиною?
  • «Неповна основна» робота під час декрету: що з посадою за сумісництвом До соцвідпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного року працівниця працювала медсестрою на повну ставку і дієтсестрою на 0,5 ставки. Зараз її дитині 1 рік, і вона бажає вийти лише на 0,75 ставки медсестри. Чи можливо це? Чи збережеться за нею у такому випадку посада дієтсестри при виході на роботу після досягнення дитиною трирічного віку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі