№23

Оплата праці, грудень, 2017/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Щодо розрахунку допомоги по вагітності та пологах Лист від 29.11.2017 р. № 530/0/86-17
  • Премія до профсвята має бути «зверху» МЗП: коригуємо доплату до МЗП, стягуємо податки і внески, відображаємо у звітності У жовтні 2017 року працівникам бюджетної установи згідно з Положенням про преміювання була виплачена премія до професійного свята «День працівника соціальної сфери» в розмірі посадового окладу. Таку премію при нарахуванні зарплати за жовтень 2017 року бухгалтер включив у загальну суму зарплати за виконану норму праці для порівняння її з мінімальною зарплатою. Як правильно слід було враховувати премію, виплачену до професійного свята, для забезпечення вимоги законодавства про розмір зарплати не нижче мінімальної? Яким чином можна виправити помилки, що припустилася, і як вона впливає на оподаткування зарплати та відображення у звітності?
  • Квартальна премія і відрядження Як розрахувати середньоденну зарплату для оплати періоду відрядження, якщо в розрахунковому періоді були нараховані квартальна премія та оплата попереднього відрядження? Чи бере участь у розрахунку «відрядної» середньоденної зарплати винагорода за підсумками роботи за рік, якщо вона нарахована в поточному році за попередній рік, але в місяці, який не входить у розрахунковий період?
  • Індексуємо зарплату за грудень 2017 року Індексація зарплати — це обов’язок роботодавця. Основними нормативно-правовими документами, які регламентують порядок проведення індексації, є Закон України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.91 р. № 1282-XII і Порядок № 1078. Нагадаємо, що останні зміни в цей Порядок були внесені постановами КМУ від 15.12.2015 р. № 1013 (див. «ОП», 2015, № 24, с. 3) і від 11.02.2016 р. № 77 (див. «ОП», 2016, № 5, с. 3). Ними були істотно підкориговані деякі основні правила індексації зарплати. Детальніше ознайомитися з ними ви можете в «ОП», 2015, № 24, с. 9; 2016, № 2, с. 4 і 6; 2017, № 2, с. 20.
  • Перерахунок під Новий рік! Щороку в грудні у нас із вами є традиція — проводити перерахунок податку на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО). Традиція відмінна. Вона дає можливість бухгалтерові перевірити в році, що минає, правильність нарахування цього податку, а заразом дізнатися, чи правильно застосовувалася податкова соціальна пільга. Ну що ж, не зраджуватимемо сталим канонам. Приступимо до справи.
  • Зарплата: визначаємося зі складовими Який документ можуть використати роботодавці для визначення переліку виплат, що входять до складу заробітної плати?
  • Підвищений прожитковий мінімум: вивчаємо вплив З 1 грудня вдруге за цей рік підвищився прожитмінімум. У рамках сьогоднішньої публікації ми коротко розглянемо, на які важливі бухгалтерські величини вплинула ця подія.
  • 2 + 1 предмети: як оплатити працю учителя Учитель має вищу кваліфікаційну категорію. Виходячи з цієї кваліфікаційної категорії йому здійснюють оплату праці за викладання хімії та фізики. З вересня 2017 року цей учитель ще викладає правознавство (за цим предметом курси підвищення кваліфікації не проходив). Чи слід враховувати наявну вищу кваліфікаційну категорію при оплаті праці за години викладання правознавства?
  • Учитель англійської мови замінює колегу: як організувати і оплатити У загальноосвітньому навчальному закладі клас поділено на дві групи для вивчення англійської мови. Один з учителів з англійської мови захворів. Тому дві групи об’єднали, і з усім класом проводить заняття другий учитель з англійської мови. Як здійснювати оплату учителю, який замінює тимчасово відсутнього колегу?
  • Лікар-інтерн на очній частині в університеті: як оплатити працю у медзакладі У штаті лікарні є лікар-інтерн (посадовий оклад за 9-м тарифним розрядом), зарплата якого за місяць з урахуванням доплати до мінзарплати становить 3200 грн. Цього лікаря-інтерна направлено до університету для проходження очної частини інтернатури. З університету до нашої лікарні передають табель обліку використання робочого часу. Як оплатити лікарю-інтерну період проходження очної частини інтернатури в університеті?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в грудні 2017 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі