№14

Оплата праці, липень, 2017/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Щодо розрахунку середньої зарплати для оплати періоду щорічної та інших видів відпусток Лист від 19.06.2017 р. № 1692/0/101-17
  • Щодо розрахунку відпускних педпрацівникам ПТНЗ Лист від 20.06.2017 р. № 1710/0/101-17
  • Щорічну відпустку з вихідного дня надавати допустимо! Згідно з графіком відпусток навчального закладу педагогічному працівникові надана щорічна основна відпустка тривалістю 56 календарних днів з 01.07.2017 р. При цьому перший день цієї відпустки (01.07.2017 р.) припав на вихідний день — суботу. Чи правомірно надавати щорічну основну відпустку з вихідного дня? Як визначити період цієї відпустки? (запитання з форуму для працівників бюджетної сфери: http://budget.factor.ua)
  • Працівник став донором крові: надаємо донорські «бонуси» до щорічної відпустки Про основні пільги, гарантовані працівникам-донорам за місцем роботи, ідеться у ст. 9 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» від 23.06.95 р. № 239/95-ВР (далі — Закон № 239/95). При цьому порядок їх надання відрізняється залежно від того, коли саме працівник здав кров — у свій робочий день чи перебуваючи у щорічній відпустці. Саме про ці дві найпоширеніші ситуації ми й поговоримо далі.
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у липні 2017 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію. Така компенсація належить у разі затримки виплати зарплати на один календарний місяць і більше. Причому компенсують «чисту» зарплату (за мінусом утриманих податків, зборів і внесків) і тільки у тому випадку, якщо індекс споживчих цін (далі — ІСЦ) наростаючим підсумком за період невиплати перевищить 100 %.
  • Винагорода за ЦПД у Звіті з ЄСВ Як відобразити у Звіті з ЄСВ суми винагороди, нараховані фізособам за цивільно-правовим договором (далі — ЦПД) за виконані роботи (надані послуги)? Які особливості заповнення графи 15 таблиці 6 у разі нарахування винагороди за ЦПД особі, яка, крім того, працює на цьому ж підприємстві за трудовим договором? Відповіді на ці та інші запитання, що стосуються порядку відображення винагороди за ЦПД у Звіті за формою № Д4, ви знайдете у запропонованій статті.
  • Методист ПТНЗ звільняється через вихід на пенсію: що із щорічною відпусткою Методиста прийнято до професійно-технічного навчального закладу 01.11.2008 р. У серпні 2017 року цей працівник звільняється через вихід на пенсію. За робочий рік з 01.11.2016 р. по 31.10.2017 р. методист не скористався жодним днем щорічної основної відпустки. При звільненні вказаного працівника йому необхідно виплатити грошову компенсацію за усю тривалість щорічної основної відпустки або за дні цієї відпустки, визначені пропорційно до відпрацьованого часу від початку останнього робочого року по дату звільнення? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Директор музичної школи викладає: яка тривалість щорічної основної відпустки Директор музичної школи (школи естетичного виховання) викладає у цьому ж навчальному закладі. Яка тривалість щорічної основної відпустки належить такому працівнику? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Учитель викладає декілька предметів: вивчаємо сферу поширення його «регалій» У загальноосвітньому навчальному закладі працює вчитель, який викладає декілька предметів за спеціальністю, а також інші предмети інваріантної та варіативної складової змісту загальної середньої освіти. У нього є педагогічні звання «учитель-методист» і «старший учитель» та I кваліфікаційна категорія з предмета, який він викладає за спеціальністю. Чи має поширюватися педагогічне звання та присвоєна кваліфікаційна категорія на все навчальне навантаження такого вчителя? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Відповідність наукового ступеня медпрацівника його діяльності: як визначити для доплати Медичним працівникам, які мають науковий ступінь, встановлюється доплата: за кандидата наук — 15 % посадового окладу, а за доктора наук — 25 % посадового окладу. Таку доплату виплачують за рішенням керівника закладу у разі відповідності наукового ступеня профілю діяльності працівника. Як правильно визначити відповідність наукового ступеня профілю діяльності медичного працівника? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі