№4/1

Оплата праці, лютий, 2018/№ 4/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щодо періоду надання щорічної основної відпустки педпрацівникам Лист від 08.11.2017 р. № 2720/0/101-17/214
  • Щодо строку давності для застосування фінансових санкцій за порушення трудового законодавства Лист від 05.01.2018 р. № 8/0/22-18/134
  • Штрафи за порушення трудового законодавства: розміри для 2018 року Порушення трудового законодавства може відгукнутися «серйозними» розмірами фінансових санкцій і адмінштрафами. Попереджаємо: з 1 січня 2018 року розміри фінансових санкцій за порушення норм законодавства про працю збільшилися. Чому? Штрафонебезпечна стаття не зазнала правок, але з початку цього року підвищився розмір мінімальної зарплати. А розмір фінансових санкцій за порушення трудового законодавства якраз і прив’язаний до розміру «мінімалки». Втішний факт: розміри адмніштрафів залишилися на рівні 2017 року. Про актуальні розміри фінансових санкцій і адмінштрафів за порушення трудового законодавства — у статті.
  • Визначаємо тривалість щорічної відпустки для помічника вихователя дитсадка Чи має право помічник вихователя закладу дошкільної освіти на щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день?
  • Щорічна відпустка «за ненормованість»: скільки днів компенсувати при звільненні Працівник (безстроковий трудовий договір) працює за 40-годинним робочим тижнем (8 годин щоденно) з вихідними днями в суботу і неділю. Він має право на щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день тривалістю 7 календарних днів. Указаний працівник скористався цією відпусткою у повному обсязі за перший робочий рік з 25.09.2016 р. по 24.09.2017 р. За другий робочий (25.09.2017 р. по 24.09.2018 р.) йому ще не було надано жодного дня щорічної додаткової відпустки «за ненормованість». Цей працівник звільняється за власним бажанням 02.03.2018 р. Він не має наміру скористатися належними днями щорічної відпустки. Чи необхідно при звільненні виплатити грошову компенсацію за невикористані дні щорічної додаткової відпустки за ненормований робочий день? Якщо так, то скільки днів цієї відпустки йому необхідно компенсувати при звільненні?
  • Соцвідпустка на дітей за минулі роки: як надати працівниці Жінка працює викладачем в училищі з 2006 року. Вона має двох дітей 2003 року народження. З 2006 по 2018 роки вона не користувалась соцвідпусткою на дітей. Чи можна їй надати соцвідпустку на дітей за минулі роки? На скільки днів такої відпустки вона може претендувати сумарно? Як працівниця може поділити для використання соцвідпустку на дітей, дні якої «набігли» з 2006 по 2018 роки?
  • З відпустки для догляду до 3 років — на роботу на повний робочий день Працівниця, що перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, хоче перервати її і вийти на роботу на повний робочий день. Чи втратить вона в цьому випадку право на допомогу при народженні дитини?
  • Як говорять лідери Іноді здається, що сучасне суспільство зациклилося на темі лідерства. Постійно виходять відповідні книги, проводяться тренінги і семінари. Вважається, що сучасна людина, не лише керівник, але і, скажімо, підліток, юнак неодмінно має бути лідером. І хоча існує безліч концепцій, які намагаються пояснити феномен лідерства, і їм це, зазвичай, вдається, невирішеним залишається найголовніше запитання: як хтось набуває цієї унікальної здатності — впливати на іншу людину і чому інша підкоряється цьому впливу? У статті ми розглянемо сучасну концепцію лідерства, яка побудована на тому, як і що лідери говорять. У цьому сенсі вона є значно практичнішою, ніж інші, адже навчитися певного способу говоріння, опанувати спеціальні прийоми може кожен. Отже, розпочнемо!
  • Долаємо комунікативні бар’єри Людська комунікація, ну до того ніжна і крихка штука, що зіпсувати її може занадто багато: нерозуміння, соціальні відмінності, особливості партнерів по спілкуванню. Помітили, що в колективі не налагоджуються відносини? Більше того, з одним зі співробітників навіть ви не можете встановити прийнятний для професійної діяльності і власного комфорту контакт? Можливо, причиною тому слугують комунікативні бар’єри, які ділять команду на групки, та ще і сприяють ізоляції окремих працівників... Як же усунути перешкоди в комунікативному обміні? Щоб відповісти на це запитання, ми написали цілу статтю, а ви тепер можете її прочитати!
  • Скільки днів щорічної основної відпустки компенсувати при звільненні у 2018 році У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної (основної, додаткової) відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи ? I групи (ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР, далі — Закон № 504/96). Однак тут поговоримо про визначення кількості невикористаних днів щорічної основної відпустки для цілей виплати грошової компенсації при звільненні.
  • Перелік святкових днів, професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у березні 2018 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі