№13

Оплата праці, липень, 2020/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Заміна тимчасово відсутніх працівників: нюанси встановлення та оплати Сезон відпусток у розпалі, тому актуальними є питання про деякі моменти організації та встановлення оплати за заміну тимчасово відсутніх працівників. Ми підготували для вас матеріал, який допоможе обрати правильний варіант такої заміни, врахувати обмеження, а також висвітлить нюанси її встановлення та оплати в різних сферах діяльності.
  • Вимога про сплату недоїмки з ЄСВ — тепер електронкою З 01.07.2020 р. внесено зміни в ч. 4 ст. 25 Закону про ЄСВ, передбачені Законом України від 26.02.2020 р. № 465-IX.
  • Щодо зупинення (скорочення) діяльності підприємства Лист від 23.06.2020 р. № 3512-06/38822-07
  • Скорочення діяльності: а ви попередили за 2 місяці? У листі від 23.06.2020 р. № 3512-06/38822-07, що коментується, Мінекономрозвитку зробило висновок: при скороченні діяльності через проведення карантинних заходів доцільно запроваджувати неповний робочий час.
  • Допомога по безробіттю: новий порядок від Мінекономрозвитку Після того як Мінсоцполітики втратило функції центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує державну політику, зокрема, у сфері зайнятості населення, ці обов’язки перейшли до Мінекономрозвитку. І цей орган вже оновлює «під себе» нормативні документи. Одним із них став Порядок № 624*. Які сюрпризи він підготував охочим отримати допомогу по безробіттю, розповімо нижче.
  • Карантин до 31 липня: життя за новими правилами У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації уряд вимушений знову продовжити всім ненависний карантин. В яких умовах нам належить працювати до кінця липня, зараз розповімо.
  • Держслужбовець у відпустці: варіанти його заміни Кому зараз легко? Мабуть, тільки тому, хто у відпустці. Водночас дехто має працювати за двох… Замінити держслужбовця не просто. Є певні особливості та обмеження. Про це ми розкажемо у статті.
  • Працівник ОМС тимчасово відсутній: шукаємо заміну Існують випадки, коли відсутність працівника можна передбачити заздалегідь та спланувати його заміну на цей час (наприклад, щорічна відпустка). Іноді ж така відсутність неочікувана та застає роботодавця зненацька… і так невчасно. Керівник повинен передбачити всі ситуації та вжити заходів, дотримуючись законодавчо встановлених правил, для забезпечення стабільної роботи установи.
  • Підвищення прожитмінімуму: на що впливає З 1 липня 2020 року збільшилися розміри прожиткового мінімуму. На що вони вплинули, а які працеоплатні показники залишилися без змін? Про це й піде мова далі.
  • Подружній обов’язок ФОП: тільки за трудовим договором! Держпраці стоїть на захисті прав трудящих. Не жаліючи себе, виявляє неоформлені трудові відносини. Про черговий (!) кричущий факт порушення трудових прав нам повідало ГУ Держпраці в Кіровоградській області: ФОП використав працю своєї дружини без оформлення трудових відносин! І тільки завдяки відвазі інспекторів праці справедливість восторжествувала… а сімейний бюджет полиняв на 125190 грн штрафу.
  • Путівка до санаторію для вагітної працівниці: як оформити? Як правильно оформити надання вагітній жінці і жінкам, які мають дітей віком до чотирнадцяти років, путівки до санаторію або надання їм матеріальної допомоги, про яку йдеться у ст. 185 КЗпП?
  • Страхові виплати медпрацівникам: в разі інвалідності або смерті від COVID-19 Наразі продовжується боротьба з поширенням коронавірусної хвороби. На жаль, дехто з наших бійців-медиків, які борються з COVID-19, втрачає своє здоров`я, а дехто й життя. Підтримкою уряду медпрацівників у цій ситуації є встановлення їм страхових виплат. Що це за виплати, який їх розмір та як вони надаються — розповімо у статті.
  • Молодятам — відпустку, роботодавцям — правила її надання Коронавірус вніс суттєві зміни у плани більшості молодят, тож літо, а з ним і адаптивний карантин дозволяють надолужувати упущене. Ну а роботодавцям доводиться тільки миритися з відсутністю на роботі працівників, які беруть шлюб, та правильно оформити їм відпустку. Що треба знати та про що треба не забути? Давайте розбиратися.
  • Оплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього керівника ЗДО У зв’язку з тимчасовою непрацездатністю відсутній завідувач закладу дошкільної освіти (ЗДО) з 9 по 26 червня 2020 року (14 робочих днів). Його посадовий оклад відповідно до 16-го тарифного розряду за ЄТС становить 5865,00 грн. Стаж педагогічної роботи — 15 років. Надбавка за престижність — 20 %. Кількість дітей, які відвідують ЗДО, — 256 осіб. На час відсутності завідувача виконання його обов’язків покладено на вихователя-методиста (посадовою інструкцією якого заміна не передбачена). Посадовий оклад вихователя-методиста відповідно до 14 -го тарифного розряду за ЄТС становить 5087,00 грн. Стаж педагогічної роботи — 21 рік. Надбавка за престижність — 20 %. Червень 2020 року відпрацьовано повністю. Як оплачувати виконання обов’язків, які покладено на вихователя-методиста на період відсутності завідувача?
  • Індексуємо зарплату за липень 2020 року На липневу індексацію впливає індекс споживчих цін за травень 2020 року. Він склав 100,3 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за липень 2020 року, дізнаєтеся із статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у липні 2020 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі