№23

Оплата праці, грудень, 2022/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Новий прожитмінімум з 1 грудня: на що вплине? Із 1 грудня 2022 року підвищиться розмір прожиткового мінімуму. На що вплине зростання цього показника? Давайте з’ясуємо.
  • Премія до Дня місцевого самоврядування: чи можна виплачувати? У сільській раді планують преміювати працівників до Дня місцевого самоврядування (далі — День МС). Чи надається така премія під час воєнного стану? Якщо так, то кому саме її можна виплатити?
  • Остаточний розрахунок при звільненні: чи є особливості під час війни? У день запланованого звільнення працівника (23.11.2022) не було світла. Наказ про звільнення встигли роздрукувати та видати працівникові у день звільнення. Але не вдалося провести з ним остаточний розрахунок і видати повідомлення про виплату. Можливість з’явилась лише 25.11.2022. Чи дозволяє законодавство у такому разі зробити виплату належних працівникові сум пізніше дня звільнення?
  • Звільнення без світла: чи покарають за пізній розрахунок? Розрахунок зі звільненим працівником провели, але пізніше. Звільнили 23.11.2022, а розрахувались 25.11.2022. Причина: не було електроенергії — роботу було паралізовано. І затримка-то мінімальна: усього лише два дні. Чи покарають за це роботодавця?
  • Відпускна компенсація: визначаємо кількість днів без помилок Постійно «тримати руку на пульсі», щоб бути в курсі останніх змін, практично застосувати існуючі законодавчі правила, алгоритми, механізми — все це складається у досвід. На жаль, досвід не обходиться без помилок. Але краще набувати його на помилках інших, ніж на своїх. Сьогодні розглянемо помилки, які іноді проскакують у кадровиків при підрахунку кількості днів невикористаної відпустки.
  • Розрахунок відпускної компенсації: працюємо над помилками У воєнні часи почастішали випадки звільнень з роботи. При цьому роботодавцю треба потурбуватися про виплату відпускної компенсації. На жаль, через постійні зміни законодавства та екстремальні умови роботи легко помилитися. Сьогодні на практичних ситуаціях ми вам покажемо, де може закрастися помилка при розрахунку відпускної компенсації.
  • Відпускна компенсація при звільненні: оподатковуємо та звітуємо Працівник (основний, без інвалідності, користується ПСП на 2 дітей) звільняється 6 грудня 2022 року за власним бажанням на підставі ст. 38 КЗпП*. За 4 відпрацьованих робочих дні грудня йому нарахована зарплата у сумі 1500 грн і компенсація за 6 днів невикористаної щорічної відпустки у сумі 1568,70 грн. Разом за грудень нараховано 3068,70 грн. Чи застосовувати ПСП у місяці звільнення? Чи дотягувати ЄСВ до мінімального внеску? Як у Д1 Податкового розрахунку відобразити зарплату, нараховану у місяці звільнення, та суму компенсації?
  • Відпустка за сімейними обставинами: враховуємо при обчисленні відпускних З 1 липня 2022 року працівнику була надана відпустка без збереження зарплати у зв’язку з сімейними обставинами на цілий місяць. 8 грудня 2022 року він іде у щорічну основну відпустку. Чи можна при розрахунку суми відпускних виключити всі дні неоплачуваної відпустки за сімейними обставинами із загальної кількості календарних днів за розрахунковий період?
  • Робочі дні у грудні: «воєнна» норма для п’ятиденки Під час воєнного стану немає святкових та неробочих днів. Як зазначений факт впливає на норму тривалості робочого часу у грудні 2022 року? Розглянемо найпопулярніший графік роботи — п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями у суботу та неділю.
  • Індексуємо зарплату у грудні 2022 року На грудневу індексацію впливає індекс інфляції за жовтень 2022 року. За даними Держстату, він становить 102,5 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати у грудні 2022 року — дізнаєтеся із нашої статті.
  • Груднева індексація: нюанси для бюджетників У цьому матеріалі наведемо коефіцієнти індексації для грудня 2022 року та готові суми поточної індексації (для повністю відпрацьованого місяця). Також до вашої уваги — приклади проведення індексації в окремих випадках.
  • Переведення на іншу посаду: як проводити індексацію? Працівника підприємства з 01.12.2022 переводять з посади економіста на посаду бухгалтера. За посадою економіста «базовим» місяцем був січень 2022 року, а за посадою бухгалтера останнє підвищення окладу відбулось у серпні 2022 року. Як проводити індексацію у зазначеному випадку? Чи змінюється «базовий» місяць?
  • Прогул під час війни: свіжа судова практика Чи можна звільнити працівника за прогул під час воєнного стану? Так, якщо причини відсутності на роботі працівника є неповажними. Проте як знайти ту чітку межу між поважністю і неповажністю цих причин? Особливо це важко зробити у період воєнного стану. Тому один неправильний крок і справа може діти до суду, а там одразу — поновлення на роботі та виплата середнього заробітку за весь цей час. Тож давайте подивимось, як оцінюють таке звільнення суди.
  • Паперові лікарняні: коли їх оформлюють Перейшовши на електронні лікарняні з 01.10.2021, Україна ще досі не може відмовитися від паперових листків непрацездатності. Адже вкотре (останній раз наказом МОЗ від 25.03.2022 № 522) було подовжено строк використання лікарняних у паперовій формі до 1 січня 2023 року. Проте і після цієї дати навряд чи ми попрощаємось із паперовими лікарняними. В яких випадках видають такі листки непрацездатності, розкажемо далі.
  • Додаткова «бойова» відпустка: чи надавати під час воєнного стану? Працівник підприємства, який має статус учасника бойових дій, звільняється 20 грудня 2022 року. Перед звільненням він хоче використати додаткову оплачувану відпустку. Чи надається така відпустка під час воєнного стану? Чи можна виплатити працівнику компенсацію за невикористану додаткову «бойову» відпустку при звільненні?
  • Соціальний паспорт ЗЗСО: хто повинен вести? Хто з працівників психологічної служби закладу загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО) має вести соціальний паспорт цього закладу: практичний психолог чи соціальний педагог?
  • Доплата за ведення вебсайту: чи можна встановити керівнику ЗДО? Чи можна встановити доплату за ведення вебсайту завідувачу закладу дошкільної освіти (далі — ЗДО)? Якщо так, то як бути з наявним у нього підвищенням окладу за кількість дітей у розмірі 6 %. Нараховувати доплату на підвищений оклад?
  • Робочі місця для осіб з інвалідністю: новини від законодавців У рамках цієї статті розберемось із Законом № 2682*, який уже запрацював з 06.11.2022. А точніше, тієї його частини, яка стосується нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю та звітування за його виконання. Поїхали.
  • Зайнятість населення: що маємо і чого ще чекати? Законів багато не буває… Черговий з них під номером 2622* спрямований на реформування системи зайнятості та зменшення безробіття. Левова доля змін цікавить самих безробітних (перепрофілювання, отримання виплати тощо). Цю частину оминемо. А зупинимось на тих нормах, що зачіпають роботодавців.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі