№17

Власне Діло, вересень, 2014/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Порядок нарахування і сплати ЄСВ привели у відповідність до Закону Постанова КМУ від 13.08.2014 р. № 335
  • Кримські трудові договори: працювати не можна розірвати Лист Мінсоцполітики від 27.06.2014 р. № 6875/0/14-14/021
  • Податківці передумали? 150-тисячне обмеження тепер і на фіндопомогу теж Лист ДФСУ від 21.07.2014 р. № 25/6/99-99-22-06-03-15/415
  • Норму обов’язкового продажу валюти підвищено з 50 до 100 % Постанова правління НБУ «Про врегулювання ситуації на валютному ринку України» від 20.08.2014 р. № 515
  • Мінімальну допомогу по безробіттю збільшено з 1 вересня Постанова правління Фонду соцстраху на випадок безробіття від 23.07.2014 р. № 12
  • Індексуємо зарплату за вересень 2014 року (Повідомлення Держстату України // «Урядовий кур’єр» від 09.08.2014 р. № 144)
  • Військовий збір: відповідаємо на ваші запитання У минулому номері «ВД» на с. 10 ми розглядали загальні питання, пов’язані з таким нововведенням, як військовий збір, розбиралися, хто і як повинен його сплачувати. На сьогодні це одна з найактуальніших тем для бухгалтерів, тому питання про сплату цього збору продовжують надходити. На найнагальніші з них ми відповімо у статті.
  • Мобілізація працівників: що повинен знати роботодавець Країною пройшли «хвилі» призову громадян у зв’язку з мобілізацією. Одне радує — законодавці подбали про те, щоб за мобілізованими збереглися робоче місце та середній заробіток (у  межах року). Детальніше про все, що пов’язане з мобілізацією, ви довідаєтеся в цій статті.
  • Як оплатити період мобілізації працівника На с. 14 ми вже розповіли про організаційні моменти, до яких повинен підготуватися роботодавець призовника. Тепер поговоримо про фінансовий бік мобілізації працівника.
  • Нагальні питання щодо використання POS-терміналів у єдиноподатника З 2012 року не вщухають спори довкола платіжних терміналів у єдиноподатників. Здавалося б, торік нарешті поставлена крапка в найбільш обговорюваній темі: єдиноподатники мають право обходитися без POS-терміналів, оскільки не застосовують РРО. Проте час диктує все нові й нові запитання: — чи потрібні термінали тим єдиноподатникам, які використовують РРО за власним бажанням (для внутрішнього обліку); — чи обов’язково придбавати РРО тим єдиноподатникам, які хочуть встановити POS-термінал; — чи можуть два підприємці одночасно користуватися одним POS-терміналом? Настав час розібратися.
  • Що дозволено Юпітеру і що дозволяють бику (про бартер, взаємозалік, переуступлення боргу) У підприємців часто виникає потреба в обміні товарами або зарахуванні один одному взаємних боргів. На це мають право загальносистемники. А ось для єдиноподатників більшість таких операцій виявилися забороненими через законодавчі обмеження. У цій статті ми розповімо нашим читачам про те, що ж все-таки дозволено єдиноподатникам у сфері негрошових розрахунків, що дозволено загальносистемникам і як правильно оформити бартер, взаємозалік, переуступлення боргу.
  • Бартер, взаємозалік, переуступлення боргу у Книзі ОДВ На с. 29 ми розібралися з тим, як оформити бартер, взаємозалік, переуступлення боргу. Однак у зв’язку з цим виникає низка інших запитань: а як такі операції відобразити в обліку підприємця? Коли записувати доходи та витрати до Книги ОДВ? В якій сумі? Чи варто застосовувати звичайні ціни? Як такі операції відобразити в декларації? Відповідаємо на запитання читачів.
  • Компенсація ЄСВ за створення нового робочого місця: у чому суть та як відображати в обліку Останнім часом підприємці, які збільшують штат, стикаються з такою ситуацією: працівники центрів зайнятості пропонують оформити працівника за направленням «від них». Як бонус говорять про можливість отримати компенсацію ЄСВ за створення нового робочого місця. Що це за компенсація та як її відобразити в обліку? Давайте розберемося.
  • Як продати програму за кордон Фізична особа займається тим, що розробляє програми та продає їх замовникам. Переважно покупцями є іноземні юридичні особи. Цікавить таке: як їй краще продавати ці програми — від імені громадянина чи підприємця? Якщо підприємця, то на якій системі оподаткування? І який спосіб розрахунків обрати?
  • Чи може підприємець найняти собі директора Підприємець працює на загальній системі оподаткування. Чи може він найняти директора, щоб той керував його підприємницькою діяльністю?
  • Повернення комісійки, або Як заробити, продаючи непотріб Рік тому харків’янка Оксана Вартанян разом із чоловіком ризикнули скласти конкуренцію численним магазинам секонд-хенду, відкривши в одному із спальних мікрорайонів міста комісійний магазин. Зробили ставку підприємці-початківці на товари для дітей — одяг, іграшки, дитячий транспорт і предмети догляду. На думку підприємців, діти дорослішають так швидко, що речі та іграшки за ними просто не встигають — і лежать потім новенькі в засіках. Сьогодні подружжя Вартанян сміливо може заявити, що їх ставка виграла — магазин давно вже став постійним місцем шопінгу для багатьох молодих сімей, які в нинішніх реаліях не готові платити стократ за нові речі зі звичайного магазину. Сама ж Оксана зізнається, що для неї комісійний магазин — це лише стартовий майданчик для майбутніх бізнес-проектів, про реалізацію яких вона поки що лише мріє.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі