№26

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2015/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу Постанова від 17.06.2015 р. № 413
  • Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 р. № 332 і від 1 березня 2014 р. № 65 Постанова від 26.06.2015 р. № 438
  • Щодо надання соціальної відпустки працівникам, які мають дітей Лист від 25.02.2015 р. № 76/13/116-15
  • Про оплату дня в разі госпіталізації після закінчення робочого дня Лист від 02.02.2015 р. № 5.2-32-254
  • Планування видатків на природоохоронні заходи У зв’язку із змінами до Бюджетного кодексу України з 01.01.2015 р. екологічний податок зараховується до надходжень загального фонду місцевого бюджету і, відповідно, видатки на природоохоронні заходи повинні здійснюватись лише за КТКВК 200000 «Охорона навколишнього природного середовища та ядерна безпека». Просимо надати роз’яснення щодо планування видатків на природоохоронні заходи за КТКВК 200000 «Охорона навколишнього природного середовища та ядерна безпека» в частині капітальних видатків (видатки розвитку) за загальним фондом міського бюджету. Наскільки ми розуміємо, за загальним фондом на природоохоронні заходи можна тільки здійснювати поточні видатки, а щодо капітальних видатків чіткої позиції немає.
  • Установа має земельні ділянки на території АТО: чи сплачувати податок на землю На балансі бюджетної установи знаходяться виробничі бази і різні споруди. Майно, що перебуває на балансі установи, є державною власністю, закріплене за ним на праві оперативного управління. Частина земельних ділянок під будівлями і спорудами розташована на територіях, де проводиться АТО. Чи може бюджетна організація не сплачувати податок на землю за такі земельні ділянки? Підкажіть, якими законодавчими і нормативними документами слід керуватися в цьому питанні?
  • Придбаваємо РРО: як обліковувати витрати Бюджетна установа (лікарня) надає різні платні послуги. Часто пацієнти оплачують такі послуги готівковими коштами, тому лікарня планує купити РРО. Чули від колег, що, крім самого РРО, слід оплачувати ще якісь витрати. Уточніть, будь ласка: які витрати при цьому є обов’язковими, а які ні? Як відобразити такі витрати в бухгалтерському обліку?
  • Обліковуємо мантії та нагрудні знаки суддів Який порядок обліку мантій та нагрудних знаків у адміністративному суді? Чи потрібно цим предметам присвоювати номенклатурні номери і як правильно це робити? Наприклад, чи на всі мантії слід установлювати один номенклатурний номер, навіть якщо вони видані різним особам? На якому субрахунку слід обліковувати мантії та нагрудні знаки суддів? Які існують норми забезпечення суддів мантіями та нагрудними знаками? Якими документами слід оформляти їх видачу суддям у використання? Чи потрібно укладати договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність з кожним суддею, який отримав мантію та нагрудний знак?
  • Відрядження за кордон без добових Співробітник державного закладу Міністерства освіти і науки України (коледж) по запрошенню направляється у відрядження за кордон. Витрати на проїзд та проживання несе приймаюча сторона. На виконання постанови КМУ від 01.03.2014 р. № 65 коледж не планував закордонне відрядження, через що не може виплатити співробітнику добові. Чи має право адміністрація коледжу відряджати співробітника за кордон без виплати добових?
  • Додаткова відпустка на дітей: про важливе наочно Діти — квіти життя. І щоб батьки цих «квітів», які одвічно пропадають на роботах, мали змогу якомога більше з ними спілкуватися, законодавець надав їм можливість піти в «дитячу» відпустку. Що це за відпустка? Хто має право нею скористатися? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Якщо мобілізували сумісника: зберігати чи звільняти? Працівника школи мобілізували з 03.02.2015 р. Основне місце роботи — сторож на повну ставку, місце роботи за сумісництвом (внутрішній сумісник) — 0,5 ставки електромонтера. Які посади за ним зберігаються? Як розрахувати йому середній заробіток?
  • Індексація грошових доходів за липень 2015 року Основними засадами проведення індексації, установленими Законом про індексацію і Порядком № 1078, є такі.
  • Індексація зарплати: ваше запитання — наша відповідь
  • Щодо виплат випускникам навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» від 13.01.2005 р. № 2342-IV (далі — Закон № 2342) випускники навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, одягом і взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі