№38

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2018/№ 38 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо заповнення заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення Роз’яснення від 25.09.2018 р.
  • Щодо визначення платника екологічного податку Лист від 23.08.2018 р. № 15250/5/99-99-12-02-03-16
  • Звіт про виконання договору: як визначити дату оприлюднення Установою проведено процедуру закупівлі відкритих торгів, за результатами якої укладено договір про закупівлю товару, а саме дизельного палива та бензину А-92 по талонах (скетч-картах). За умовами договору продавець передає покупцю талони (скретч-картки) номіналом 10, 15 та/або 20 літрів на отримання товару. З моменту передачі товару покупцю за видатковими накладними до моменту його фактичного відпуску на АЗС пред’явнику талона (скретч-картки) товар знаходиться на безоплатному зберіганні у продавця на АЗС. При цьому товар (талони) оплачено покупцем та зберігається в касі установи. Талони будуть обмінюватись на дизельне паливо та бензин А-92 в міру необхідності протягом терміну дії договору, а саме до 31.12.2018 р. Як зазначено в ч. 1 ст. 10 Закону № 922, замовник самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднює звіт про виконання договору протягом 3 днів з дня закінчення строку дії договору, виконання договору або його розірвання. Коли саме у нашому випадку необхідно оприлюднити звіт про виконання договору?
  • Працівниця у відпустці для догляду за дитиною до 3 років: чи надавати їй навчальну відпустку? Працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Ця працівниця навчається заочно на 3 курсі університету. Вона звернулася із заявою (довідка-виклик додається) про надання їй додаткової оплачуваної навчальної відпустки для здачі сесії тривалістю 20 календарних днів із 20.10.2018 р. Чи має роботодавець задовольнити таку вимогу працівниці?
  • Звільнення за прогул: чи бути відпускній компенсації Працівника бюджетної установи звільняють за прогули. Чи потрібно виплачувати компенсацію за невикористані дні відпустки? Як період прогулу вплине на відпускний стаж і розрахунок середньої зарплати?
  • Тренер-викладач працює у критому басейні: встановлюємо доплату Тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи проводить заняття у критому плавальному басейні. Як правильно встановити йому доплату за таку роботу та чи потрібно для цього проводити атестацію?
  • Працівник у день відрядження перебував на роботі: що з оплатою праці Працівник бюджетної установи (п’ятиденний робочий тиждень) направлений у відрядження 10.09.2018 р. У цей день він був на роботі, адже поїзд, яким він мав дістатися до місця відрядження, відправлявся о 20:00. Аналогічна ситуація й у день його прибуття з відрядження 14.09.2018 р.: поїзд, яким працівник повертався з відрядження, прибув о 03:00. Працівник відпрацював цей день повністю. Як у цьому випадку має оплачуватися період відрядження і чи можна здійснювати оплату праці за відпрацьований час?
  • Чи враховувати при виплаті щорічної грошової винагороди педпрацівнику підвищення посадового окладу за педзвання Вихователю закладу дошкільної освіти за результатами атестації встановлені вища кваліфікаційна категорія (14-й тарифний розряд, посадовий оклад — 4264 грн.) та педзвання «вихователь-методист». За наявність педзвання його посадовий оклад підвищується на 10 %. Згідно з наказом керівника закладу освіти у жовтні 2018 року зазначеному працівнику має бути виплачена щорічна грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків. Чи враховується при визначенні розміру такої винагороди підвищення посадового окладу за педзвання «вихователь-методист»?
  • Підвищення окладів педпрацівників ліцейних класів НВК Чи підвищується оплата праці вчителів ліцейних класів навчально-виховного комплексу «ЗОШ I — III ступенів-ліцей»?
  • Половина ставки ≠ половина ЄСВ До бюджетної установи 01.03.2018 р. прийнятий працівник на умовах неповного робочого часу — 0,5 ставки (основне місце роботи). Посадовий оклад (8-й тарифний розряд за ЄТС) з урахуванням неповної зайнятості складає 1445 грн. (2890 грн. х 0,5). Сума щомісячного нарахованого працівникові доходу з урахуванням доплати до МЗП складає 1861,50 грн. (3723 грн. х 0,5). З березня по липень 2018 року (включно) ЄСВ нараховувався на зарплату 1861,50 грн. щомісячно? Чи правильно це?
  • Тренер-викладач ДЮСШ має два звання: скільки надбавок? Тренер-викладач дитячої спортивно-юнацької школи має почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» та спортивне звання «Заслужений тренер України». Чи можна виплачувати йому одночасно дві надбавки: за почесне та за спортивне звання?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі