№23

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2019/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Затверджено Положення про державну соцслужбу «На папері» Державна соціальна служба була створена ще півтора роки тому — постановою КМУ від 12.12.2018 р. № 1070. І от нарешті Уряд затвердив Положення про Державну соціальну службу. Відповідна постанова КМУ від 22.05.2019 р. № 458 набрала чинності 06.06.2019 р.
  • Договір особистого сервітуту для розміщення тимчасової споруди: ризик — благородна справа? Місцева рада планує укласти договір особистого сервітуту на розміщення тимчасового споруди (малої архітектурної форми) — котельної. Чи немає у такому разі порушень закону та які можливі наслідки для ради?
  • Виділено додаткові кошти на закупівлю: чи проводити торги У бюджеті сільської ради на 2019 рік було затверджено кошти на придбання тротуарної плитки та бордюру на суму 135 тис. грн. Потім з’ясувалося, що цих коштів не вистачить для придбання необхідної кількості будівельних матеріалів. На підставі рішення сесії сільради було внесено зміни до бюджету та затверджено кошти вільного залишку, що утворився станом на 01.01.2019 р. у сумі 70 тис. грн. У результаті загальна сума коштів на придбання тротуарної плитки та бордюру перевищує 200 тис. грн. за одним кодом класифікатора ДК:021-2015 (код 44110000-4). Допоможіть розібратися, чи є у цьому випадку вільний залишок додатковими коштами? Як здійснити закупівлю будівельних матеріалів за рахунок таких коштів?
  • Банк повернув переплату за РКО: як обліковувати та куди спрямовувати ці кошти На реєстраційний рахунок бюджетної установи надійшли кошти в сумі 40,92 грн. від банківської установи, в якій знаходиться зарплатний проект установи. За результатами інвентаризації розрахунків у банку бюджетній установі було повернуто зайво перераховані кошти за обслуговування за 2013 — 2015 рр. Тобто йдеться про повернення (відновлення) минулорічних витрат. З огляду на це, було прийнято рішення про спрямування зазначених коштів у дохід бюджету, з якого фінансується установа. Як правильно оформити та відобразити на рахунках бухобліку цю операцію?
  • Технічне переоснащення лічильника газу: виконуємо вимоги та обліковуємо витрати Бюджетній установі необхідно здійснити технічне переоснащення комерційного вузла обліку газу. Газова служба повідомила, що для здійснення такого заходу нам необхідно виконати певні дії. Зокрема, замовити проектно-кошторисну документацію на технічне переоснащення комерційного вузла обліку газу, встановити засоби дистанційної передачі даних на комерційному вузлі обліку природного газу (модем). Підкажіть, як правильно відобразити витрати на здійснення такого переоснащення? Чи необхідно окремо обліковувати такий модем? Який КЕКВ використовувати? Який код Єдиного закупівельного словника застосовувати?
  • «Пакунок малюка»: хто відображає у ф. № 1ДФ? Хто виконує функції податкового агента в частині відображення в податковому розрахунку за ф. № 1ДФ доходу у вигляді суми одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», яку отримує фізична особа за рахунок субвенцій?
  • Курси підвищення кваліфікації тренера-викладача ДЮСШ: що з оплатою? Тренера-викладача дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ) направляють на курси підвищення кваліфікації. Як оплачувати період перебування на курсах? Чи можна оплатити день курсів, що припав на вихідний, або надати інший день відпочинку?
  • Підвищення тарифного розряду за результатами атестації: як коригувати «середню»? З 01.09.2018 р. за результатами атестації викладачу закладу професійно-технічної освіти (далі - ЗПТО) було підвищено тарифний розряд з 10-го до 11-го. З 24.06.2019 р. він іде у щорічну основу відпустку. Чи потрібно у такому випадку коригувати середній заробіток для розрахунку відпускних, адже з 01.01.2019 р. усім працівникам з оплатою праці за ЄТС (у тому числі й педагогам) були підвищені посадові оклади? Якщо так, то як правильно розрахувати коефіцієнт коригування?
  • Закінчення відпустки збігається з початком декрету Останній день щорічної відпустки працівниці збігся з датою початку відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами згідно з лікарняним листом. Що робити з невикористаним днем відпустки?
  • Що робити роботодавцю, якщо працівник допустив дисциплінарний проступок? Обов’язки працівника прописуються у декількох внутрішніх документах. Посадові обов’язки працівника відображаються в посадовій інструкції. Також роботодавець визначає вимоги і до дисципліни праці (вчасно приходити на роботу, своєчасно виконувати розпорядження керівників). У разі якщо працівник допустив дисциплінарний проступок, роботодавець може застосувати дисциплінарне стягнення. Далі розповімо подробиці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі