№11

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2019/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Облік лікарських засобів та медвиробів МОЗ вирішив, що Методичні рекомендації ведення обліку лікарських засобів та медичних виробів у закладах охорони здоров’я, затверджені наказом МОЗ від 09.09.2014 р. № 635, потребують оновлення. Тож вирішено — зроблено. Наказом від 02.01.2019 р. № 15 МОЗ виклав ці Методрекомендації у новій редакції.
  • Назва закладу освіти у його статуті Селищна рада затверджує статути закладів освіти у зв’язку з приєднанням громад. Як правильно вказати назву школи І – ІІІ ступенів, НВК, дошкільних навчальних закладів? Чи залишається чинним наказ МОН від 17.02.2004 р. № 120 з урахуванням дії нового Закону про освіту?
  • Хто має затвердити кошторис відділу освіти? Хто має затверджувати кошториси відділів освіти при райдержадміністраціях?
  • Списуємо дебіторську заборгованість: покрокова інструкція У народі кажуть: «Хочеш втратити друга — дай йому в борг». Звісно, цей крилатий вислів стосується передусім міжособистісних взаємовідносин. Але частенько він є справедливим і для відносин між контрагентами. Так, наявність заборгованості нерідко призводить до втрати довіри та напруженості у стосунках між ними. Проте одночасне виконання зустрічних зобов’язань відбувається далеко не завжди. Насправді, це швидше виняток, аніж правило. З метою уникнення непорозумінь права та взаємні обов’язки між контрагентами чітко визначені на законодавчому рівні. Крім того, їх здебільшого прописують в умовах договору. А безпосередньо факт заборгованості має документальне підтвердження. І навіть за таких умов трапляються випадки несвоєчасної сплати боргів, а деколи — взагалі їх непогашення. Ситуації бувають різні, до того ж вплив людського фактора ніхто не відміняв. Тому бухгалтер кожної установи має бути готовим до такого перебігу подій. З цієї статті ви дізнаєтеся, якими документами слід оформляти списання дебіторської заборгованості, як відобразити цю операцію на рахунках бухобліку та у формах звітності. Тут ви знайдете відповіді на запитання: коли можна списати безнадійну заборгованість із позабалансового обліку та як правильно це зробити? І це ще не все. Тож поїхали…
  • Курси спеціалізації за фахом: чи обов’язкова умова атестації? Чи має право працівник залишатись на посаді медичної сестри (без категорії), якщо з моменту отримання диплому за цією посадою пройшло більше 5 років? Чи обов’язково він повинен пройти курси спеціалізації за фахом?
  • Зміна № 8 до Класифікатора професій: чергові новації Багатьом працівникам кадрових служб, а також іншим користувачам Класифікатора професій буде корисно дізнатися про вихід Зміни № 8, яка набрала чинності 15.02.2019 р. На цю зміну багато хто очікував, зокрема кадровики ОМС. Розглянемо ключові зміни детальніше.
  • Заміна посад у штатному розписі позашкільного навчального закладу Чи можна в позашкільному навчальному закладі (Центр дитячої і юнацької творчості) посаду методиста замінити посадою педагога-організатора? За рахунок якої посади можна ввести до штату посаду бухгалтера?
  • Чи коригувати «середню» при виплаті відпускної компенсації? Головний спеціаліст державного органу (посадовий оклад — 4900 грн.) звільняється 18 березня 2019 року. Він не використав 30 календарних днів щорічної відпустки. Чи потрібно коригувати середній заробіток для розрахунку суми компенсації за невикористану відпустку, якщо з 01.01.2019 р. держслужбовцям були підвищені оклади?
  • Визначаємо «оплатні» умови для завідувача бібліотеки ЗПТО Які кваліфікаційні вимоги висуває чинне законодавство до посади завідувача бібліотеки закладу професійно-технічної освіти? Який тарифний розряд встановити такому працівнику? На які надбавки та доплати він може розраховувати?
  • Муніципальна няня: як отримати відшкодування? Ви вже, напевно, чули, що з 01.01.2019 р. батьки/опікуни, які оплачують послуги найманої няні з догляду за дитиною до 3 років, можуть отримати відшкодування понесених витрат з бюджету. Причому Порядок отримання такого відшкодування вже затверджений постановою КМУ від 30.01.2019 р. № 68. Давайте подивимося, що в ньому цікавого.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі