№47

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2021/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Субвенція на покриття різниці в тарифах
  • Продовження договорів оренди Нове орендне законодавство запровадило чимало нових правил у сфері орендних відносин. Не стало винятком і подовження договорів оренди. Тому ми підготували для вас, любі читачі, корисну інформацію щодо продовження договорів оренди з проведенням та без проведення аукціону.
  • Щодо індексації заробітної плати Лист від 02.12.2021 № 6586/0/290-21/51
  • Нова посада у нормативці: як індексувати зарплату?
  • Де взяти кошти на інклюзію? На кінець року у ЗЗСО не вистачає коштів «інклюзивної» субвенції на оплату проведення корекційних занять. Чи маємо ми право різницю сплатити за рахунок коштів загальної освітньої субвенції? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Помилкова податкова накладна: як анулювати? У листопаді 2021 року установа помилково двічі виписала податкову накладну на одну й ту ж операцію. Тепер є дві однакові накладні, складені за різними датами. Також суму ПДВ за цими накладними включили в декларацію з ПДВ за листопад двічі. Які мають бути наші дії? Чи потрібно подавати уточнюючу декларацію з ПДВ? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Новорічні подарунки дітям: придбання, облік та оподаткування За яким КЕКВ здійснювати придбання новорічних подарунків дітям ЗЗСО та ЗДО? Як вести облік таких подарунків? Який порядок їх оподаткування? Чи потрібно показувати вартість цих подарунків в Об’єднаному звіті? І якщо так, то з якою ознакою доходу та за яким реєстраційним номером (дитини чи одного з батьків)? Відповіді на ці запитання — у нашій статті.
  • Амортизація: розв’язуємо практичні ситуації Кінець року — саме час підбити підсумки діяльності установи. Один із підготовчих етапів — нарахування амортизації. Розглянемо практичні ситуації, які виникають при розрахунку амортизації.
  • Новорічна премія у грудні: стисло про головне Міська рада планує виплатити премію до Нового року (1-го січня) посадовим особам та службовцям ОМС. Чи можна зробити це в грудні 2021 року? Як оподаткувати таку святкову премію? Як її врахувати при порівнянні з МЗП та надалі при обчисленні середньої зарплати? (запитання з чату на порталі «Buhgalter.com.ua»)
  • Оклади в бюджеті: прогноз на 2022 рік На початку грудня Верховна Рада ухвалила бюджет на 2022 рік. Його підписав Президент, і 14.12.2021 Закон було опубліковано. Тому саме час поговорити про розміри окладів працівників бюджетної сфери з 1 січня 2022 року.
  • Надурочні години: оплачуємо при звільненні Сторож установи звільняється 20.12.2021. Йому встановлено підсумований облік робочого часу. Обліковий період — рік. У 2021 році він відпрацював 1982 години. Розмір його окладу — 3153 грн. Чи потрібно такому працівнику при звільненні оплатити надурочні години? Якщо так, то яким чином? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Допомога на соцпобут: чи враховувати відпускну компенсацію? У листопаді 2021 року держслужбовцю було виплачено компенсацію за невикористану відпустку без звільнення. Тепер у грудні йому надають допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Чи враховувати відпускну компенсацію при розрахунку допомоги на соцпобут? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • «Оздоровчі» службовцям ОМС: чи можна — без відпустки? Є можливість виплатити допомогу на оздоровлення службовцям ОМС. Чи можна провести виплату такої допомоги без надання відпустки? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Підказки з нарахування амортизації
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі