№49

Бухгалтер 911, грудень, 2015/№49 Інші номери журналу ›
  • Дека з прибутку, або Новорічний подарунок через 11 місяців Рівно стільки минуло з моменту набуття чинності новими правилами обчислення податку на прибуток підприємств (далі — ППП) до появи оновленої форми деки, що відповідає таким правилам. Тому набуття чинності новою формою інакше ніж довгоочікуваним не назвеш. Отже, саме час ознайомитися з наймолодшою з форм податкової звітності ближче.
  • Виправляємо помилки у ф. № 1ДФ Податковий розрахунок за ф. № 1ДФ — звітність з «непростим характером». Незважаючи на статус податкової декларації, він живе за індивідуальними правилами. Те саме стосується і способів виправлення помилок. Про те, як проводити коригування у ф. № 1ДФ, читайте в цій статті.
  • Повернення передоплаченого товару: нюанси коригування з ПДВ Приводом для написання цієї статті стала дискусія на сайті «Бухгалтер 911» стосовно, здавалося б, простого запитання. Покупець повертає постачальнику раніше оплачений товар — на яку дату в цьому випадку проводити ПДВ-коригування: на дату повернення товарів чи на дату повернення авансу? Пропонуємо розібратися з цим питанням.
  • Адмінштраф за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК: податківці здають позиції Хто б міг подумати? Буквально днями з’явився свіжий лист податківців № 24784* з хорошими новинами для всіх платників ПДВ. Податківці «відмовилися» від застосування адмінштрафу за прострочення реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Що ж конкретно вони роз’яснили?
  • Страхи неприбутківця. Невитрачене не оподатковується Закінчується 2015 рік, від якого перепало, зокрема, неприбутковим організаціям. Адже правила сплати податку на прибуток (ППП), а точніше — його несплати, для них також кардинально змінилися. А оскільки так, то у кінці року виникають сумніви: чи обкладати ППП благодійні внески, які залишилися на поточному рахунку (тобто не витрачені у 2015 році)? Відповідаємо.
  • ПН не включили до декларації — чи зобов’язані показувати РК до неї? Придбали товар у постачальника, отримали ПН. Однак уключати цю ПН до декларації не стали (хотіли включити пізніше). Тепер товар повертається постачальнику, він нам склав «зменшуючий» РК. Чи обов’язково показувати цей РК у декларації? Чи можуть податківці не визнати коригування у постачальника, якщо ми її у своєму обліку не показали?
  • Єдиний податок — 2016: а якщо не пустять? «Юрособа перебуває на ЄП без ПДВ (послуги). Якщо приймуть новий ПКУ, чи повинні юрособи перейти на загальну систему? Потрібно буде подавати відповідну заяву до податкової чи це буде автоматичне переведення? Що робити з ПДВ-реєстрацією»? Такі запитання нам ставлять все частіше. Воно й не дивно — надворі початок грудня, а чергова «податкова реформа», поза сумнівом, звалиться на нас з 01.01.2016 р. Що ж, наш обов’язок у цьому випадку — допомогти, чим можемо. Поспішаємо його виконати.
  • Виручка за мінусом комісії банку: як правильно відзвітувати? Згідно з договором та актом сума наданих послуг дорівнює 1000 €. Водночас на рахунок зараховано 995 € (за мінусом комісії банку* — 5 €) відповідно до договору. Надання послуг та оплата за них мали місце в одному місяці. Як правильно відобразити ці операції у ПДВ-деці, у Звіті про експорт (імпорт) послуг (форма № 9-ЗЕЗ), балансі, декларації про валютні цінності (у розділі V)?
  • «Розбірки»: сумісництво VS суміщення У чому різниця між сумісництвом і суміщенням і чи потрібно подавати повідомлення на внутрішнього сумісника і на працівника, який суміщатиме посади? Відповідаємо.
  • Відхилення під час оприбуткування запасів: розв’язуємо облікові головоломки Ситуації, коли під час оприбуткування запасів їх кількість не відповідає даним супровідних документів, є непоодинокими. Що робити в разі отримання більшої/меншої кількості запасів (маємо на увазі мізерні похибки, можливі внаслідок відхилення показань вимірювальних приладів або природного убутку при перевезенні)? Зараз і розберемося.
  • Як підприємцю правильно оформити «уникнення» індексації Наш читач (підприємець) просить порадити: як прописати у трудовому договорі умову про щомісячне підвищення зарплати, адже ця «фішка» допомагає уникнути необхідності нарахування індексації? Відповідь вже готова — тримайте!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі