№45

Бухгалтер 911, листопад, 2015/№45 Інші номери журналу ›
  • «Одкровення» ДФСУ щодо ЄСВ-адмінштрафів З 01.01.2015 р. ст. 165-1 КУпАП оновилася, внаслідок чого і коло тих, кого «карають», розширилося, і адмінштрафи за порушення, пов’язані з ЄСВ (неправильне нарахування, несвоєчасна сплата, запізнення зі звітністю тощо), «подорожчали». До речі, багато хто цього не відстежив. Але нещодавно податківці дещо підняли завісу таємниці — як же вони мають намір «адмінити» винних за цією статтею. Хороший привід повернутися до цієї теми.
  • Декретні для тих, у кого менше 6 за 12 Працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 6 років з травня 2014 року та ніде не працювала, надала листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами з 4 листопада 2015 року по 8 березня 2016 року. Як визначити суму допомоги по вагітності та пологах?
  • Пожежна безпека & охорона праці: обліковуємо витрати Можливість підприємства захистити себе у разі виникнення пожежі — це, безумовно, важлива деталь, що реалізується, як правило, шляхом наявності справного та заправленого вогнегасника. Про це сьогодні й розповімо. Крім того, на ваші прохання розглянемо тему медоглядів як важливої складової охорони праці на підприємстві.
  • ПДВ-особливості для «новачків» Підприємство тільки-но отримало статус платника ПДВ. Коли йому відкриють електронний рахунок? Як обчислюватиметься реєстраційний ліміт? Коли вперше потрібно подати декларацію з ПДВ? На ці та інші запитання ми відповімо в сьогоднішній статті.
  • Бої за ПДВ: «підкоп» під Договір про визнання електронних документів Останнім часом платники податків стали скаржитися, що податківці в односторонньому порядку розривають договори про визнання електронних документів. Як результат — неможливість подавати звітність і реєструвати ПН. Що робити в цьому випадку — обговоримо в сьогоднішній статті.
  • Помилка у ПН — не перешкода для ПК?! (готуємося до 2016 року) Розмови з приводу податкової реформи тривожать усіх нас уже не перший місяць. Але текст законопроекту з’явився лише нещодавно (причому поки тільки від профільного комітету ВРУ). Сьогодні пропонуємо вам подивитися на одне з найцікавіших нововведень, запропонованих ним.
  • Приклади розрахунку лікарняних і декретних від ФСС При розрахунку лікарняних і декретних роботодавці використовують положення Порядку № 1266*. У середині літа КМУ постановою від 26.06.2015 р. № 439 затвердив зміни до цього Порядку, завдяки яким його текст був викладений в новій редакції. При цьому приклади обчислення середнього заробітку за видами загальнообов’язкового соцстрахування виключили з Порядку № 1266. Їх повинно було затвердити Мінсоцполітики окремо. Що ж нам «наприкладало» це міністерство? Знайомимося разом!
  • «Гарячі» експрес-відповіді для ФОП-новачків На вас як сніг на голову звалилася загальна система для ФОП, але до цього ви з такою системою або оподаткуванням «фізиків» узагалі справи не мали? Тоді цей матеріал для вас!
  • Коли відображати РК у ПДВ-декларації: ДФСУ змінює позицію? В якому періоді продавець має право зменшити ПЗ, а покупець — збільшити ПК на підставі РК? Це запитання у нас знову на порядку денному! Як виявилося, податківці й самі не можуть дійти єдиної думки. У «свіжому» листі № 22541* вони висловлюють точку зору щодо відображення РК, відмінну від тієї, що раніше була оприлюднена в ЗІР.
  • Нова форма Звіту про кошти на відрядження та під звіт «Без папірця — ти комашка», а у випадку з виданими під звіт грошима — ще і розтратник коштів роботодавця. Отримали гроші на відрядження або для придбання матеріалів/товарів на госппотреби підприємства? Не забудьте скласти Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт. Нещодавно форму Звіту оновили. Про деталі перетворення ви зараз довідаєтеся.
  • «Перетягування» ПК: правило 365 днів vs «імпортний» ПК Чи можна податковий кредит за імпортними операціями відображати не в періоді їх здійснення, а в декларації за подальші податкові періоди без подання уточнюючого розрахунку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі