№31

Бухгалтер 911, липень, 2016/№31 Інші номери журналу ›
  • Оновлений Звіт з ЄСВ: такого ще не було Такого «кипіння мізків» при поданні оновленого Звіту по ЄСВ за червень не чекав ніхто. Адже його таблиця 6, на підставі якої заповнюється узагальнююча таблиця 1, не змінилася. А отже, проблем з поданням не повинно було бути! Та й у податківців і пенсійників був час підготуватися. Як не крути, а цілий місяць пройшов з дати затвердження цього Звіту в новій формі. Але... щось пішло не так.
  • Компенсація комунальних платежів і К⁰ при оренді: усе ж таки з ПДВ? Чи нараховувати ПДВ на «орендно-компенсаційні» виплати, що не включаються до орендної плати? Тривалий час податківці були за обкладення ПДВ таких виплат. Але цього року різко змінили свою позицію, за що піддалися критиці. Тепер, схоже, знову відступають назад.
  • Якщо працівник просить трудовий договір і посадову інструкцію Ситуація: підприємство хоче прийняти на роботу цінного спеціаліста. Але він просить укласти з ним письмовий трудовий договір і ознайомити з посадовою інструкцією. Раніше такі документи на підприємстві не створювалися. Що слід зазначити в них, щоб не вскочити в халепу? Розбираємося!
  • «Зрізання та дотягування» лікарняних і декретних: крапка від Мінсоцполітики Ми знову повертаємося до порядку застосування «обмежувачів» за сумами лікарняних і декретних. І ось чому.
  • Відшкодування частини страхового внеску орендарем: світло на «темні сторони» питання Здаємо в оренду застраховане приміщення. Хочемо, щоб пропорційно займаній площі орендарі відшкодовували вартість страхового внеску. Чи маємо ми на це право без страхової ліцензії? Чи потрібно зверху нараховувати ПДВ на цю компенсацію? Підпункт 196.1.3 ПКУ звільняє від ПДВ тільки за наявності ліцензії, але чи є ця компенсація у принципі послугою для цілей обкладення ПДВ? Якщо раптом настане страховий випадок — як цю компенсацію проводити в обліку?
  • Електронний кабінет платника: час заходити Податківці активно модернізують свій електронний сервіс «Електронний кабінет платника» (далі — Кабінет). Уже зараз за його допомогою можна отримувати інформацію про дані системи електронного адміністрування ПДВ і стан розрахунків з бюджетом (причому без надсилання жодних запитів), реєструвати податкові накладні і навіть відправляти деякі види звітів. Огляд можливостей Кабінету представимо в сьогоднішній статті.
  • Ви запитували на семінарі: частина 2 — податок на прибуток Колеги, ми продовжуємо цикл матеріалів за підсумками семінарів, проведених у Києві та Одесі. І сьогодні ми торкнемося запитань з податку на прибуток. Звичайно, таких запитань було помітно менше, ніж з ПДВ, але їх важливості/актуальності це не зменшує.
  • Неприбутківцям — подарунок до БУХдня, або Перше знайомство з Порядком ведення Реєстру неприбутківців Саме 16.07.2016 р. набрав чинності Порядок № 440, про який зараз і поговоримо детальніше. Що чекає неприбутківців, зважаючи на прийняття цього документа, і які активні дії вони зобов’язані вчинити у зв’язку з цим — пропонуємо зараз же і з’ясувати.
  • РРО і К⁰: нові Порядки реєстрації та застосування Наказ № 547. Які ж істотні зміни сталися під «маркою» настільки радикальних перестановок — пропонуємо розібратися.
  • Без РРО? Порядок «перевірки мільйона» від КМУ Підприємці — єдиноподатники груп 2 і 3, які працюють за готівку, але мають РРО-імунітет, кровно зацікавлені в тому, щоб обсяг доходів, які вони отримали протягом року, не перевищив мільйонної межі. Так от, Кабмін нарешті видав на-гора документ, присвячений контролю за дотриманням цієї доленосної величини. Про нього й поговоримо.
  • Земельний податок + здача в оренду: головний біль єдиноподатників Сплата земельного податку і спрощена система — речі несумісні за умови, що платники груп 1 — 3 використовують землю для госпдіяльності, а групи 4 — для ведення сільгосптоваровиробництва. Але тут податківці здавна вирізняються «бурхливою фантазією» та нестабільністю поглядів. Сучасні віяння в цьому аспекті зараз і обговоримо.
  • Як «приліпити» підприємницький статус орендодавцю Юрособа уклала договір оренди автомобіля з громадянином, який одночасно є підприємцем на єдиному податку групи 3. Проте в договорі він виступав як фізособа — не підприємець, тому юрособа утримувала з нього ПДФО і військовий збір. Через місяць підприємець уніс до Реєстру вид діяльності «надання транспорту в оренду». У зв’язку з цим виникло запитання: чи можна переукласти договір оренди автомобіля так, щоб юрособа більше не утримувала податки з виплати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі