№31

Бухгалтер 911, серпень, 2019/№31 Інші номери журналу ›
  • Підкориговано Порядок подання фінзвітності: малі підприємства звітують поквартально Щойно обговорили зміни до П(С)БО 25*, як приспіли зміни до Порядку подання фінзвітності (далі — Порядок № 419**). З основного — малі підприємства (крім єдиноподатників групи 3) тепер позбавлені права подавати фінзвітність тільки раз на рік. Вони повинні подавати і проміжну (квартальну) фінзвітність. Далі деталі.
  • Лікарняні: ситуації «з перчиком» Запитань щодо оплати лікарняного листа — як діагнозів у медичній енциклопедії. Усе відразу не охопити. Але оплачувати, а отже, розбиратися — потрібно. Ми вирішили допомогти. Енциклопедію, звісно, не обіцяємо, але коротко про найскладніші моменти постараємося розповісти.
  • Форма № 20-ОПП у ситуаціях Усі платники податків знають, що ф. № 20-ОПП нехтувати не слід. І річ тут не у штрафах за її неподання*, а в тому, що орієнтуючись на дані ф. № 20-ОПП, фіскали часто оцінюють «реальність» господарської діяльності платника. У статті розглянемо ситуації з практики, які стосуються подання/неподання і заповнення повідомлення за ф. № 20-ОПП.
  • Сплата податкових зобов’язань з ПДВ за рахунок від’ємного значення Ситуація. За червень задекларували ПДВ до сплати в сумі 150 тис. грн. Підприємство з минулого тижня зупинилося через блокування податкових накладних і заплатити цю суму не може. Чи можна якось погасити цю суму за рахунок від’ємного значення декларації з ПДВ за липень?
  • Водії: роз’їзний характер роботи vs відрядження? Нескінченні накази про відрядження, кошториси, авансові звіти з підтвердними документами… Від усіх цих паперів починаєш утомлюватися, особливо якщо працівник постійно «перебуває в русі», наприклад, водій. І тут цілком очікувано виникає запитання: може, простіше роботу цього водія визнати роз’їзною?! Чи в результаті такої «заміни» ми отримаємо ті ж проблеми, тільки в профіль? Давайте розбиратися.
  • Порушили строки сплати ПДФО/ВЗ: нюанси застосування штрафу за ст. 127 ПКУ Учинення порушення свідчить не на користь порушника. У такому разі йому створюються незручності. Водночас принципове значення має, як саме виписана норма про відповідальність. Інакше можна «передати куті меду». Зараз ми в цьому переконаємося на прикладі п. 127.1 ПКУ.
  • Пальне за талонами: акциз і ліцензії Ми вже писали на «пально-талонні» теми у зв’язку зі змінами в законодавстві з 1 липня цього року.* Але оскільки все в нашому житті нестабільно (а роз’яснення фіскалів і поготів!), ще раз викладемо і нашу думку, і думки фіскалів, як для цілей оподаткування оновленим «пальним» акцизом і цілей ліцензування повинні розглядатися операції з продажу (і придбання) талонів** на пальне.
  • Незастосування РРО vs прощання зі спрощенкою Приводом для написання цього матеріалу стало запитання: чи можуть податківці позбавити статусу платника єдиного податку в разі накладення декількох штрафів за незастосування РРО? Давайте розберемося, що саме може слугувати підставою для скидання зі спрощенки.
  • Медичні послуги на єдиному податку: без РРО можна, тільки обережно Підприємець на єдиному податку надає стоматологічні послуги та послуги масажу. Чи можна працювати без РРО, якщо оборот менше 1 млн грн.?
  • Замовник-єдинник перетворюється … на платника податку на прибуток Відомо, що єдиноподатники групи 2 не мають права надавати послуги, в тому числі юрособам — платникам податку на прибуток. А якщо послуга була надана єдиноподатникові, який згодом пішов зі спрощенки і на момент оплати цієї послуги вже був прибутківцем і платником ПДВ? Чи варто хвилюватися?
  • Банківська комісія в підприємця: розбираємося на прикладах (ч. 1) Зараз, напевно, немає жодного підприємця, у якого не було б рахунку в банку. Тому дедалі частіше звучать запитання, пов’язані з тим, як правильно відобразити плату за розрахунково-касове обслуговування банку, чи завжди її можна включити до витрат загальносистемника? Цікаво? Приєднуйтеся!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі