№49

Бухгалтер 911, грудень, 2019/№49 Інші номери журналу ›
  • Подарунки — дітям. А що з ПДФО/ВЗ/ЄСВ? Малюки (і не лише) люблять подарунки. За принципом: чим більше, тим краще. А новорічні свята тільки підігрівають їх апетит. Тому додатковий подарунок від «батьківського» підприємства ніколи зайвим не буде. Завдання бухгалтера в цій справі — правильно все облікувати. Із цим і допоможемо.
  • Спрощенка для юросіб: рік 2020-й Чи відчують юрособи, які працюють на єдиному податку, якісь зміни, пов’язані з роботою на спрощенці, у прийдешньому високосному році? Саме це ми зараз і спробуємо з’ясувати! Відразу порадуємо: знищувати, утискати та й особливо змінювати спрощенку цього разу не стали, та й не обіцяють. Подробиці — у статті!
  • Податок на прибуток: варіації оптимізації Віддати «кесарю кесареве» — святий обов’язок платника податків. Але оптимізувати оподаткування, щоб віддати якомога менше, — це вже одна з неписаних істин для бухгалтера чи бухгалтерії. Як заощадити на сплаті податку на прибуток? Не вдаючись до хитромуд­рих схем, що часто виходять за межу закону, розглянемо найдоступніші та перевірені роками способи.
  • Звіряємо розрахунки з бюджетом Наближається кінець року, а отже, й обов’язкова щорічна інвентаризація. У межах її проведення слід здійснити і звірку розрахунків з бюджетом. Про те, як провести таку звірку, і йтиметься в статті.
  • Перерахунок ПДФО 2019: час настав Перш ніж підняти келихи на новорічному корпоративі, бухгалтерові потрібно встигнути зробити купу справ. Серед них такий щорічний обов’язок, як проведення перерахунку ПДФО. Оскільки його проводять не часто, ми, щоб полегшити завдання, нагадаємо основні моменти його проведення і відображення у звітності.
  • Новорічно-вітальні заходи vs господарська діяльність Наближається улюблене свято дорослих та дітей — Новий рік. Багато компаній традиційно проводять святкові новорічні корпоративи, готують вітальні презенти партнерам і клієн­там. А може, ви — саме той роботодавець, який не забуває дарувати шоколадні новорічні подарунки дітям співробітників? У цій статті ми розглянемо більшою мірою ПДВ-питання обліку таких операцій. А саме, в яких випадках це можна пов’язати з госпдіяльністю, а в яких — ні.
  • Реалізація дитячих новорічних подарунків і ПДВ Питання, яке перебуває «по той бік» роздач новорічних подарунків, це ПДВ-пільга з реалізації дитячих новорічних подарунків. Воно буде цікавим виробникам дитячих новорічних подарунків і тим підприємствам, які займаються продажем дитячих новорічних подарунків або квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей. Ним зараз і займемося.
  • Форма № 20-ОПП: оренда Незважаючи на тривале існування ф. № 20-ОПП, запитання щодо її подання не втрачають своєї актуальності й продовжують надходити до нашої редакції. З радістю відповідаємо.
  • Помилилися при утриманні аліментів: виправляємося Тема аліментів є актуальною не лише для осіб, зобов’язаних їх сплачувати, але й для підприємств, на яких працюють аліментники. У цій статті поговоримо про помилки в утриманні аліментів.
  • Скорочені строки для судоскарження блокування ПН/РК! Є важлива постанова Верховного Суду (ВС) — від 11.10.2019 р. у справі № 640/20468/18* щодо строків судового оскарження рішення про відмову в реєстрації ПН/РК. Конкретно в тому випадку, коли платник спочатку сперечався з податківцями в адмінпорядку. ВС вирішив змінити свою позицію. Причому не на краще.
  • Штраф 1 грн.: що буде першим правопорушенням? Верховний Суд (ВС) у своїй постанові від 05.09.2019 р. у справі № 822/328/15* дійшов дуже важливого висновку: за вчинення порушення, відповідальність за яке передбачена п. 1 ст. 17 Закону про РРО, встановленого в межах однієї перевірки, можна застосувати тільки одну фінансову санкцію в розмірі 1 грн.! (Зрозуміло, за умови, що протягом календарного року попередньо не було встановлено порушення суб’єктом господарювання таких же вимог.) Подробиці — у статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі