№45

Бухгалтер 911, листопад, 2019/№45 Інші номери журналу ›
  • Проєкт нового порядку блокування ПН: на що чекати КМУ підготував проєкт нового порядку блокування податкових накладних* (ПН) на зміну чинному Порядку № 117**. Навіщо Кабміну потрібно змінювати порядок і що нового планується в «блокувальному» механізмі — про це і йтиметься в статті.
  • Дисконтування заборгованостей: «топ»-запитання У попередньому номері ми вже почали обговорювати передбачені наказом Мінфіну від 16.09.2019 р. № 379 зміни, що стосуються дисконтування довгострокових заборгованостей. У цій статті — продовження. Розберемо найпопулярніші запитання щодо дисконтування, які при ознайомленні з нововведеннями виникли в підприємств. Можливо, серед них є і відповідь на ваше запитання.
  • Військова служба: а чи правда, що… Потік запитань на військову тему не вичерпується. Чи зберігати робоче місце, середній заробіток? Чи можна звільнити? Як оподатковувати, відображати тощо? Все, як раніше: тема стара, запитання не нові і, в принципі, вже не раз вирішені. Давайте освіжимо відповіді на них.
  • Засновник переїхав: чи змінюється щось у ТОВ? Один з учасників ТОВ змінив місце реєстрації (прописку). Ця ж адреса була зазначена як адреса місцезнаходження юрособи в ЄДР. Чи потрібно вносити якісь зміни та куди?
  • Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ: перше наближення Закони про об’єднання ЄСВ-ПДФО/ВЗ/ЄП-звітності прий­нято*. Тепер наступний крок — введення єдиного рахунку для сплати податків, зборів і ЄСВ. Про це йдеться в Законі № 190-IX**. Теж, до речі, річ неблизька — старт відбудеться 01.01.2021 р. Але… давайте детальніше.
  • Система НАССР для малих харчових потужностей: на що чекати? З 20.09.2019 р. вимоги щодо застосування НАССР повинні були запрацювати й стосовно малих потужностей. Це передбачено ст. 21 Закону № 771. Але на практиці впровадити в життя ці норми не так і просто, тому далеко не всі поквапилися їх виконувати. У ВРУ зареєстровано законопроєкт, покликаний скасувати такі вимоги майже для всіх малих потужностей. Деталі — далі.
  • Інвентаризація: відповідаємо на організаційні запитання Відому приказку «Курчат восени лічать» кожному бухгалтерові хочеться доповнити: «І не лише курчат». Адже добігає кінця 2019 рік, а отже, настав час «перерахувати» активи і зобов’язання підприємства перед складанням річної фінзвітності, тобто провести їх інвентаризацію. Як підготуватися до річної інвентаризації? Давайте розпочнемо з організаційних моментів.
  • Працівник оплатив послуги ФОП: чи потрібно подавати форму № 1ДФ Розглянемо ситуацію. Під­при­ємство відправило працівника у відрядження. При цьому послуги проживання надає ФОП. Чи потрібно підприємству показувати ці суми доходів ФОП у формі № 1ДФ? А якщо працівник розрахувався за товар? Як бути в цьому випадку? Розбираємося.
  • «Неходові» ознаки доходів у формі № 1ДФ Сумніваєтеся, чи правильно зазначили ознаку доходу у формі № 1ДФ щодо тієї чи іншої ситуації? Зручна шпаргалка — у вас під рукою.
  • Гріхи давно минулих днів: покарають чи пробачать? У 2014 році підприємець-єдиноподатник один раз прострочив сплату єдиного податку (схаменувся і сплатив його пізніше). Штраф за прострочення до нього так і не застосували (перевірки не було). Хоча в кабінеті платника штраф значиться. Зараз підприємець стоїть на обліку в податковій за новим місцем проживання, працює, як і раніше, на спрощенці. Чи можуть податківці при перевірці (плановій або при закритті) згадати той «старий» штраф і стягнути його, нарахувавши штраф за його несплату і «скинувши» підприємця зі спрощенки заднім числом? Чи тут «працює» строк давності 3 роки і вже можна зітхнути з полегшенням?
  • ФОП-ЄП перейшов на загальну систему: що з амортизацією ФОП придбав основні засоби в період роботи на єдиному податку (ЄП). З 01.10.2019 р. він перейшов на загальну систему оподаткування. Чи можна включити до витрат амортизацію ОЗ, придбаних на ЄП?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі