№57

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2014/№ 57 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері ...
  • Ліцензування зеленого змія у запитаннях і відповідях У повсякденному житті нам доволі часто доводиться стикатися із різноманітними обмеженнями й необхідністю питати дозволу на певні дії. Можливо, когось це дратує, але це необхідна умова для того, щоб існувала впорядкованість. Про обмеження і дозволи ми говоримо свідомо, адже ключовим для сьогоднішнього тематичного номера є слово «ліцензія». А воно походить від латинського licentia, яке буквально й означає «дозвіл». Причому ми говоритимемо про ліцензію-дозвіл у контексті дуже специфічної теми — торгівлі алкогольними напоями. Отже, починаймо!
  • Особливості торгівлі алкоголем Продаючи алкогольні напої, слід дотримуватись певних правил. Адже це «особливий» продукт, а його продаж має низку обмежень і підлягає ретельному контролю. Щоб спокійно займатися цією справою, продавці повинні правильно обладнати місця торгівлі та зберігання. Які вимоги потрібно врахувати? Що загрожує за їх недотримання? Давайте дізнаватися.
  • Алкогольний «плінтус» (як застосовуються мінімальні ціни) Здавалося б, мінімальні ціни на алкоголь існують уже досить давно, регулярно переглядаються, а отже, і всі запитання, із ними зв’язані, уже мали бути вирішені. На жаль, це не зовсім так. Чергове підвищення мінімальних цін заскочило багатьох торговців зненацька. Завдання цієї публікації не тільки звернути увагу на нещодавні зміни до постанови № 957, а й узагальнити всю усталену практику застосування мінімальних цін.
  • Єдиний податок і торгівля алкоголем: шукаємо точки дотику Груп єдиноподатників багато — аж шість. Але попри це потрапити до них суб’єктам господарювання, які торгують алкоголем, або взагалі неможливо, або дозволено з «обмеженим» асортиментом. Для яких груп єдиноподатників усе-таки можлива торгівля алкоголем, нехай і «найважчим»? Як єдиноподатнику обійти цю заборону та забезпечити споживачів алкогольними напоями, щоб, як кажуть, і вовки були ситі, й кози цілі? Давайте подивимося.
  • Облік «алкогольних» ліцензій Ви вже знаєте: якщо запланували торгувати алкогольними напоями, то без відповідної «алкогольної» ліцензії не обійтися. Але перш ніж отримати таке «право на торгівлю», суб’єкту господарювання доведеться розщедритися на ліцензію, а бухгалтеру — правильно облікувати понесені витрати. Ці питання ми й розглянемо в цій статті. Тут є що обговорити, тим більше, що кожна ліцензія має свої особливості, які безпосередньо впливають на облік.
  • Алкоголь не продаємо, але «хмільний» Розрахунок подаємо Підприємство має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Але наразі діяльність із торгівлі алкоголем не ведеться (магазин закрито). Чи потрібно подавати Розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства?
  • Працівник розбив алкоголь — «хмільний» збір не сплачуємо Працівник магазину розбив ящик з алкогольними напоями. Чи потрібно сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства з вартості розбитих алкогольних напоїв?
  • Хмелезбір і комісія Підприємство торгує алкогольними напоями та пивом, отриманим у межах договору комісії. Чи потрібно йому в цьому випадку сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства?
  • УКТ ЗЕД у роздрібній податковій накладній: підакцизна специфіка Підприємство ресторанного господарства здійснює реалізацію продукції власного виробництва та закупних товарів кінцевим споживачам — неплатникам ПДВ. Як заповнити підсумкову податкову накладну? Чи потрібно в ній зазначати коди УКТ ЗЕД на алкогольні напої, реалізовані рестораном?
  • Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (зі змінами і доповненнями, останні з яких унесено Законом України від 19 грудня 2013 року № 713-VII) (витяг)
  • Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями (із змінами і доповненнями, останні з яких унесено постановою КМУ від 11 грудня 2013 року № 924)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі