№64

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2015/№ 64 Інші номери журналу ›
  • ДФСУ про зміни у складанні та реєстрації ПН/РК На офіційному сайті ДФСУ розміщено роз’яснення щодо останніх змін, внесених з 29.07.2015 р. до порядку складання та реєстрації податкових накладних (далі — ПН) і розрахунків коригування (далі — РК) кількісних і вартісних показників до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН).
  • Вітайте національну поліцію: є Закон! Закон України «Про національну поліцію» від 02.07.2015 р. № 580-VIII визначає правові засади організації та діяльності Національної поліції України, статус поліцейських, а також порядок проходження служби в Національній поліції України.
  • Якщо працівника мобілізували повторно Кабмін постановою від 29.07.2015 р. № 542 уніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100, які спрямовані на підвищення розміру середнього заробітку працівників, повторно призваних для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період.
  • Перенесення абонентського номера: затверджено технічні вимоги Адміністрація Держспецзв’язку наказом від 24.06.2015 р. № 355 затвердила Технічні вимоги до телекомунікаційних мереж загального користування України щодо забезпечення надання телекомунікаційної послуги перенесення абонентського номера.
  • ПДВ з 1 липня: що в результаті вийшло? (коментар до Закону № 643) Чесно кажучи, про долю ПДВ з 1 липня всі до останнього сподівалися дізнатися ще до цієї дати. Але так було б нецікаво — мабуть, «дуже просто». У результаті довгоочікуваний ПДВ- Закон № 643* з’явився тільки через місяць. Проте нам не звикати — такий поворот подій не вперше. Тому давайте, не втрачаючи жодної хвилини, про «ПДВ з 1 липня» дізнаємося вже в серпні. Адже, дійсно: «краще пізно, ніж ніколи».
  • Сільгосп-ПДВ: окремий СЕА-рахунок Продовжуємо розмову про Закон № 643*. Що «революційного» приніс він сільським трударям? Звісно, приємно, що законодавці проявляють турботу про аграріїв. Коштами сільгосп-ПДВ вони мають розпоряджатись без невиправданих затримок їх на електронному СЕА-рахунку.
  • Беремо студента на роботу Потреба в досвідчених кадрах на багатьох підприємствах відчувається майже завжди. Але й в освічених — теж! Бажаєте, щоб працівник мав і відповідний освітній рівень, і володів усіма нюансами саме вашого виробничого процесу? Тоді візьміть на роботу студента і власноруч викуйте з нього кваліфікованого фахівця! Що для цього треба? Насамперед, прочитати цю статтю.
  • Не заповнено спецполе ряд. 22.1 ПДВ-декларації: чи позбавлять бюджетного відшкодування?
  • Не згодні з даними формули в СЕА: чи можна їх оскаржити? Як не намагається законодавець подружити бізнес із СЕА з ПДВ — усе марно. Але, на жаль, його завзятість безмежна… А це означає що? Правильно! Те, що всім нам доведеться вчитися з цим жити. Причому наполягаємо — жити, а не виживати (різницю, думаємо, відчуваєте). Для цього ж потрібно вчитися відстоювати свої права. Практика показала, що формула СЕА далеко не завжди поводиться так, як прописано в законодавстві. Ті чи інші суми в ній раз у раз пропадали та/або не збільшували формулу. Зараз, після обнулення, ця проблема відійшла на другий план, але, ймовірно, ненадовго. Перекручення у формулі можуть знову виявитися. Щоправда, у такому разі ви вже будете ознайомлені зі способами захисту.
  • Переплутали ставку ПДВ у ПН: як виправити помилку? У серпні 2015 року наше підприємство реалізувало покупцю вироби медичного призначення. На цю операцію ми склали податкову накладну та зареєстрували її в ЄРПН. Проте пізніше виявили, що замість ставки ПДВ 7 % застосували ставку 20 %. У результаті сума ПДВ у податковій накладній виявилася завищеною. Чи можна виправити цю помилку?
  • Ремонт резидента: «Свій до свого по своє!» Одне українське підприємство ремонтує тепловоз іншого українського підприємства, що застряг у Криму. Обидва — платники ПДВ. Які будуть ПДВ-наслідки?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі