№13

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2015/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних докуменів, що використовуються у тематичному номері Друзі! Цей номер не звичайний. Виданню «Податки та бухгалтерський облік» виповнилося 20 років! Вдячні за те, що ви були з нами весь цей час! Для будь-якого підприємства день народження — знаменна дата. І байдуже, скільки йому — рік чи двадцять. Цю подію варто відзначити. Ми розуміємо, що ситуація в нашій країні аж ніяк не святкова. Але не можна опускати руки. Треба рухатися далі. Зробити приємне колективу з нагоди ювілею — не найвитратніша ідея. Врешті-решт, відзначити заслуги працівника можна і в нематеріальній формі. Давайте відсвяткуємо ювілей разом! Читайте у преамбулах псевдодокументальну історію про святкування річниці віртуального підприємства…
  • Додаткове благо працівнику. Що це? — Ось уже 20 років нашому підприємству. І ми це відзначимо прямо зараз. — Директор Тарас Богданович пригадав, як усе починалося. Головний бухгалтер Марія Іванівна представила приємний для всіх фінансовий звіт. Від нього секретар Варвара Степанівна навіть пустила сльозу. — Ой, та облиште ви! — відрізав Тарас Богданович. — Не тільки зарплатою живемо, а й додатковими благами…
  • «Святкова» премія Вечір був в самому розпалі… Раптом Тарас Богданович промовив: «А тепер попрошу усіх вийти на вулицю! На нас чекає сюрприз»! — Який ще сюрприз? — без особливого ентузіазму буркнула завгосп. — Ну як, який? Зараз буде феєрверк! — пояснила весела секретар Варвара Степанівна. — Ще чого… гроші на вітер. Краще б премію виписали… — А це другий сюрприз — сказав тихенько Тарас Богданович, проходячи повз. — Чекайте до найближчої зарплати!
  • Подарунок не в конверті, а в коробці: тонкощі оподаткування — А зараз на честь нашого ювілею — подарунки! Що-небудь на пам’ять! Усім співробітникам! — оголосив Тарас Богданович. — Ой, подарунки, так мило… — промовила Варвара Степанівна і раптом осіклася. — Марь Іванно, а як же ви з оподаткуванням усього цього? — Не турбуйтеся, Варваро Степанівно! Адже в мене є журнал «Податки та бухгалтерський облік».
  • Додатковий відпочинок: витрачаємо на потіху більше години — А ви вже в курсі? У нас сьогодні короткий день! Буде час підготуватися до свята, — порадувала Варвара Степанівна. Офісом рознеслося схвальне: «Ура!» — А додатковий вихідний не передбачено? Щоб відпочити від свята? — поцікавився сміливець, який побажав залишитися невідомим. Колеги засміялися. І тільки Марія Іванівна замислилася: — Тільки б відпочивати! А мені потім це все враховуй, розраховуй. Це ж невідпрацьований час, а до нього особливий підхід…
  • Грамоти та заохочення працівникам — Анекдот, — гучно оголосив Іван Васильович, бажаючи поліпшити настрій святкуючим пані. — Що вам потрібно, щоб ви закінчили роботу у строк? Обійміть мене. Я краще працюю, коли мене люблять. — Ой, та годі Вам жартувати! Он, дивіться, новенькій з відділу кадрів грамоту вручають. А тут на благо рідного підприємства вже майже десяток років працюєш і хоч би хто відзначив! — Та облиште ви, Зіночко! Потрібна вам ця грамота? Давайте я вас краще обійму?! Зіночка заусміхалася, а про себе подумала: «І все ж таки грамота не зашкодила б…»
  • У вас свято? А у нас для вас подарунок! — Маріє Іванівно! Ми ось святкуємо, а Ви не забули, що наступного тижня? — А що наступного тижня? — У нашого улюбленого бізнес-партнера ТОВ «Каравела» теж ювілей — десять років з дня заснування. — Ой, Тарасе Богдановичу! А текст привітання?! А подарунок?! Треба стільки встигнути… — Маріє Іванівно, спокійно! Текст уже готовий: «Надійні партнери та добрі друзі! Прийміть у ваш чудовий ювілей від фірми нашої найкращі привітання! Ваш креативний колектив як чародій! І працювати з вами — нам втішання! Здійміть вітрило, курс—на мрію! І нехай попутний вітер вам надме стабільність, успіх, процвітання! Співпраці міцній нашій — довгого тривання!» — Чудово! Залишилося купити подарунок….
  • «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались»: влаштовуємо свято для працівників та улюблених бізнес-партнерів — Ех, широко святкуємо, Тарасе Богдановичу! — Так, 20 років минуло, а здається, неначе вчора це було. — Це ж як ми так розвернулися? — Секрет довголіття та благополуччя, Варваро Степанівно, — у працьовитості всіх наших співробітників. Як чудово, що всі вони зібралися на цьому святі! — А наш бухгалтер Марія Іванівна — просто молодець, все облікувала!
  • Нецільова благодійна: задоволені і працівник, і роботодавець Вони трохи посиділи за святковим столом, і директор, як повелося, пристав до секретарки: — Варваро Петрівно, хочу якось заохотити сантехніка Петрова. Він у нас такий молодець! — Наказ на премію зробити? — Ну, не знаю… Премія… Це ЄСВ сплачувати…. — Тоді давайте дамо йому нецільову допомогу! Я читала, що з неї ЄСВ не справляють. — Оце так! Де читали? — А нижче…
  • Позика для працівника: славна не платежем, а прощенням Підприємство прийняло рішення простити працівнику частину безпроцентної позики. Які податкові наслідки матиме таке рішення?
  • Гуляти, так гуляти! Ідемо до боулінгу! Директор прийняв рішення забронювати на 14 лютого три доріжки для гри в боулінг для всіх працівників підприємства. Оплату за броню здійснено з розрахункового рахунка підприємства. Які податкові наслідки матиме ця ініціатива для підприємства і тих, хто гратиме?
  • Прощені позики і списаний борг: хто сплачує ВЗ Підприємством прийнято рішення анулювати борг фізичної особи до настання строку погашення частини позики, що залишилася. Крім того, підприємство списує суму заборгованості іншої фізособи за цивільно-правовим договором, за якою минув строк позовної давності та яка перевищує 609 грн. Чи потрібно підприємству утримувати ПДФО та військовий збір із суми прощеної позики та списаного боргу?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі